05 Apr 2020  

KBH: Let skyet

En rystende svinestreg

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Torsdag, 10. oktober, 2019, 12:22:20

En rystende svinestreg

EU-parlamentet har vedtaget en resolution, som sætter lighedstegn mellem nazisme og kommunisme. Resolutionen lægger skylden for starten på Anden Verdenskrig ligeligt på Nazityskland og Sovjetunionen med henvisning til ikke-angrebspagten, som de to lande indgik i august 1939 – uden den mindste reference til de historiske omstændigheder, hvorunder Sovjetunionen indgik traktaten; såsom at den britiske regeringsleder Chamberlain inden da havde været i München og givet Hitler, hvad han krævede.

Resolutionen blev vedtaget med stemmer fra danske socialdemokrater og borgerlige samt et af SF's to stemmer i EU-parlamentet.

Hvor vover politikere fra partier der samarbejdede med besættelsesmagten at fordømme kommunisterne.

Hvor vover danske socialdemokrater og andre politikere fra partier, der under besættelsen var ansvarlige for samarbejdspolitiken med den nazi-tyske besættelsesmagt, at stemme for denne resolution?! Hvor vover de at fordømme det daværende Sovjetunionen og det sovjetiske folk, som betalte med over 20 millioner døde i kampen mod nazismens forsøg på herredømme.

Hvor vover politikere fra partier der samarbejdede med besættelsesmagten at fordømme kommunisterne, som i Danmark var rygraden i modstandskampen fra begyndelsen og i alle de sværeste år.

De vover kun dette svineri, fordi de er overbeviste om, historiens rette sammenhæng ikke når ud til den brede befolkning i Danmark. Løgnen og antikommunismen hersker i medierne. 

For det er så langt fra første gang at EU-parlamentet vedtager en resolution med dette indhold og formål. Faktisk er det 12. gang, fremgår det af den resolution som blev vedtaget 19. september.

Det er da heller ikke blot kommunister som tager afstand fra resolutionen. I EU-parlamentet var der enkelte medlemmer af den socialdemokratiske gruppe der stemte imod. I et land som Grækenland er omskrivningen af historien tilsyneladende ikke helt så massiv som i Danmark.

Det antydes også af, at en græsk konservativ stemte mod resolutionen og tre andre undlod at stemme. 13 af Grækenlands 21 MEP'er deltog i afstemningen. 2 stemte for, 7 imod og 4 undlod at stemme. Af Danmarks 13 MEP'er stemte 11 for, én undlod at stemme og én stemte imod, nemlig Enhedslistens Nikolaj Villumsen.

Der er heldigvis også folkelig modstand mod at sætte lighedstegn mellem nazisme og kommunisme. I Rom samlede det kommunistiske parti tusinder af deltagere i en protestdemonstration lørdag den 5. oktober. På onsdag den 16. oktober er der indkaldt til demonstration ved EU-parlamentet i Bruxelles – en protest mod historisk at sætte lighedstegn mellem nazisme og kommunisme og imod de love og forordninger om forbud mod kommunistiske partier og symboler, som iværksættes i en række lande i Østeuropa, og som med denne resolution søges udbredt til flere lande.

Historieskrivningen kan fordrejes, men historien skabes ikke ved et skrivebord. Den skabes derimod af folkenes kamp, og dén fortsætter uanset hvad løgnhalse i Bruxelles brygger sammen og vedtager!

Nyeste artikler

Udland
04. apr. 2020 - 12:47
USA truer Venezuela militært og sætter en pris på Maduros hovedMens Venezuela har fuld opmærksomhed på coronaepidemien, tvinges landet til at mobilisere til forsvar mod nye militære trusler fra USA, der er klar til at betale 15 millioner for præsidentens hoved.
04. aprUSA truer Venezuela militært og sætte...
Indland
03. apr. 2020 - 12:24
Protester har sikret mimrekortets fremtidUnge og ældre kan se frem til bedre og billigere offentlig transport. Ny aftale sætter 361 millioner kroner af til at forbedre den kollektive trafik. Det betyder blandt andet, at mimrekortet bevares og et billigere ungdomskort.
03. aprProtester har sikret mimrekortets fre...
Idekamp
03. apr. 2020 - 11:42
Sundhedsstrategier er underlagt ideologier“Alle os, der ikke har forstand på sundhedsstrategier, lærer dog en del under denne pandemi. Som alle andre sider af vores samfund er sundhedsstrategien også underlagt en ideologi. Og man kan se, at der blandt epedimologer også er to linjer: mennesket i centrum eller pengene i centrum,” skriver Joan Pedersen fra Kommunistisk Parti.
03. aprSundhedsstrategier er underlagt ideol...
Udland
03. apr. 2020 - 08:17
USA's blokade stopper corona-masker og testudstyr til CubaDet holder ikke, når USA påstår, at forsyninger til sundhedsvæsenet undtages fra blokader og sanktioner, konstaterer Enhedslistens udenrigspolitiske ordfører, Eva Flyvholm.
03. aprUSA's blokade stopper corona-mas...
Fagligt
02. apr. 2020 - 15:39
Unge arbejdsløse har ingen hjælpepakker fåetEn gruppe unge ansat på blandt andet 0-timers-kontrakter rammes ekstra hårdt af coronakrisen. I værste fald står de helt uden indtægt, og de er ikke omfattet af de hjælpepakker, politikerne indtil nu har bevilget.
02. aprUnge arbejdsløse har ingen hjælpepakk...
Indland
02. apr. 2020 - 15:01
Straffe for "corona-forbrydelser" fordoblesTyveri, grov forstyrrelse af den offentlige orden og brud på maskeringsforbuddet skal straffes dobbelt så hårdt, hvis lovovertrædelsen har baggrund i coronaepidemien. Det besluttede et flertal af Folketinget torsdag. Samtidig benyttede et flertal coronakrisen til at åbne for flere udvisninger af udlændinge.
02. aprStraffe for "corona-forbrydelser...
Idekamp
02. apr. 2020 - 13:10
Sæt 225-timers-reglen på pause“Straf ikke de ledige kontanthjælpsmodtagere med urimelige krav. Afskaf 225-timers-reglen – sæt den som minimum på pause, mens coronakrisen raser,” opfordrer 3F København.
02. aprSæt 225-timers-reglen på pause