18 Oct 2019  

KBH: Spredte skyer, 15 °C

En rystende svinestreg

SENESTE LEDERE

tor. 17. okt - 2019
tir. 15. okt - 2019
man. 14. okt - 2019
tor. 10. okt - 2019
tir. 08. okt - 2019
man. 07. okt - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Torsdag, 10. oktober, 2019, 12:22:20

En rystende svinestreg

EU-parlamentet har vedtaget en resolution, som sætter lighedstegn mellem nazisme og kommunisme. Resolutionen lægger skylden for starten på Anden Verdenskrig ligeligt på Nazityskland og Sovjetunionen med henvisning til ikke-angrebspagten, som de to lande indgik i august 1939 – uden den mindste reference til de historiske omstændigheder, hvorunder Sovjetunionen indgik traktaten; såsom at den britiske regeringsleder Chamberlain inden da havde været i München og givet Hitler, hvad han krævede.

Resolutionen blev vedtaget med stemmer fra danske socialdemokrater og borgerlige samt et af SF's to stemmer i EU-parlamentet.

Hvor vover politikere fra partier der samarbejdede med besættelsesmagten at fordømme kommunisterne.

Hvor vover danske socialdemokrater og andre politikere fra partier, der under besættelsen var ansvarlige for samarbejdspolitiken med den nazi-tyske besættelsesmagt, at stemme for denne resolution?! Hvor vover de at fordømme det daværende Sovjetunionen og det sovjetiske folk, som betalte med over 20 millioner døde i kampen mod nazismens forsøg på herredømme.

Hvor vover politikere fra partier der samarbejdede med besættelsesmagten at fordømme kommunisterne, som i Danmark var rygraden i modstandskampen fra begyndelsen og i alle de sværeste år.

De vover kun dette svineri, fordi de er overbeviste om, historiens rette sammenhæng ikke når ud til den brede befolkning i Danmark. Løgnen og antikommunismen hersker i medierne. 

For det er så langt fra første gang at EU-parlamentet vedtager en resolution med dette indhold og formål. Faktisk er det 12. gang, fremgår det af den resolution som blev vedtaget 19. september.

Det er da heller ikke blot kommunister som tager afstand fra resolutionen. I EU-parlamentet var der enkelte medlemmer af den socialdemokratiske gruppe der stemte imod. I et land som Grækenland er omskrivningen af historien tilsyneladende ikke helt så massiv som i Danmark.

Det antydes også af, at en græsk konservativ stemte mod resolutionen og tre andre undlod at stemme. 13 af Grækenlands 21 MEP'er deltog i afstemningen. 2 stemte for, 7 imod og 4 undlod at stemme. Af Danmarks 13 MEP'er stemte 11 for, én undlod at stemme og én stemte imod, nemlig Enhedslistens Nikolaj Villumsen.

Der er heldigvis også folkelig modstand mod at sætte lighedstegn mellem nazisme og kommunisme. I Rom samlede det kommunistiske parti tusinder af deltagere i en protestdemonstration lørdag den 5. oktober. På onsdag den 16. oktober er der indkaldt til demonstration ved EU-parlamentet i Bruxelles – en protest mod historisk at sætte lighedstegn mellem nazisme og kommunisme og imod de love og forordninger om forbud mod kommunistiske partier og symboler, som iværksættes i en række lande i Østeuropa, og som med denne resolution søges udbredt til flere lande.

Historieskrivningen kan fordrejes, men historien skabes ikke ved et skrivebord. Den skabes derimod af folkenes kamp, og dén fortsætter uanset hvad løgnhalse i Bruxelles brygger sammen og vedtager!

Nyeste artikler

Idekamp
18. okt. 2019 - 13:57
Absurd vedtagelse i EU-parlamentetEU-parlamentet har vedtaget, at Sovjetunionen er lige så ansvarlig for Anden Verdenskrig som Nazityskland. Det er dybt kritisabelt, at man ved at afgive en stemme kan komme med en historisk dom, skriver Kim Nielsen.
18. oktAbsurd vedtagelse i EU-parlamentet
Idekamp
18. okt. 2019 - 13:48
Peter Abrahamsen synger Nis PetersenDet er noget nyt, (om noget gammelt!) når sanger og komponist Peter Abrahamsen opdagede Nis Petersens digte og satte toner på nogle udvalgte. Vi har i Dansk Toppen kunnet høre ”Rødtop.” skriver Peder Pedersen.
18. oktPeter Abrahamsen synger Nis Petersen
Idekamp
18. okt. 2019 - 11:59
Andelshavere skal ikke tabe pengeI polemikken om mulig afskaffelse af boligregulerings-lovens §5, stk. 2 forsøger de danske udlejere forening at skræmme ved at skubbe andelsboligforeningerne foran sig, påpeger Lejernes Landsorganisation.
18. oktAndelshavere skal ikke tabe penge
Idekamp
18. okt. 2019 - 11:39
Gylle er en giftig cocktail365 dage om året er mange beboere plaget af støv, støj og stank fra de mange svin. Diarré, hovedpine og kvalme er dagens orden. Hvorfor findes der ingen grundige undersøgelser af disse giftige forhold i svineindustrien? spørger Holger Øster Mortensen.
18. oktGylle er en giftig cocktail
Udland
18. okt. 2019 - 10:54
Labour-oprør: Vi stemmer for brexit-aftaleFlere og flere Labour-medlemmer af Underhuset stemmer ja til Boris Johnsons brexitaftale i morgen. Ikke mere snak og kaos, vi vil ud af EU nu, lyder det.
18. oktLabour-oprør: Vi stemmer for brexit-a...
Indland
18. okt. 2019 - 09:33
EU-modstandere vil styrke bredden i FolkebevægelsenHvis Folkebevægelsen mod EU skal stå i spidsen for en dansk udmeldelse af EU, så skal bevægelsen arbejde for at blive en ægte tværpolitisk bevægelse, hvor der er plads til alle, mener fire nuværende medlemmer.
18. oktEU-modstandere vil styrke bredden i F...
Indland
18. okt. 2019 - 09:26
Café Klare fik årets hjemløseprisTraditionen tro blev der afholdt hjemløsedag den 17. oktober på Københavns Rådhusplads.
18. oktCafé Klare fik årets hjemløsepris