19 Nov 2019  

KBH: Overskyet, 6 °C

Diskriminerende ghettopakke

SENESTE LEDERE

man. 18. nov - 2019
tor. 14. nov - 2019
ons. 13. nov - 2019
tir. 12. nov - 2019
man. 11. nov - 2019
fre. 08. nov - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 28. september, 2018, 07:00:28

Diskriminerende ghettopakke

Demonstrationerne i denne weekend mod regeringens såkaldte "ghettoplan" fortjener al mulig opbakning.

"Ghettoplanen" er omfattende og består af en række meget vidtrækkende og diskriminerende love, som anfægter helt grundlæggende rettigheder i samfundet. 

De såkaldte "ghettokriterier" sætter i system, at "sorte" områder med mange indvandrere behandles anderledes end "hvide" områder.

Bliver lovene vedtaget, kommer der fremover til at gælde særlige regler for mennesker, ofte med lav indkomst, der bor i "udsatte boligområder" eller i "ghettoområder".

Her er det eksempelvis ikke længere op til forældrene at beslutte, om deres et-årige børn skal i daginstitution. Det vil fremover være obligatorisk, og hvis de ikke makker ret, bliver de trukket i børneydelse.

Her kan der også være særlige regler for straf, hvis politiet - og ikke domstolen - udpeger området som "en skærpet strafzone". I så fald vil straffen blive fordoblet.

I "ghettoområder" mener regeringen også, det skal være tilladt at ekspropriere boligforeningers ejendom. Boligforeningerne skal kunne sættes under administration, beboerdemokratiet afskaffes med en håndbevægelse, og tusindvis af mennesker står til at blive sat ud af deres bolig med tvang. Efterfølgende skal boligerne sælges til private eller nedrives.

Det er så dramatisk, at de færreste har fattet omfanget af det kæmpe angreb på den almene boligsektor, som ligger gemt i ghettoplanerne.

Bemærkelsesværdigt er også, at de såkaldte "ghettokriterier", som før sommeren blev opdateret med opbakning fra både Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF, sætter i system, at "sorte" områder med mange indvandrere behandles anderledes end "hvide" områder.

Høj arbejdsløshed, lav indkomst, dårlig uddannelse og høj kriminalitet er kriterier, som kan medføre, at et område kommer på en liste over "udsatte boligområder", hvis blot to af de fire kriterier er opfyldt. Hvis området også har over 50 procent indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande, betegnes det som et "ghettoområde", og kan blive pålagt at rive boliger ned.

Det er diskrimination sat i system. 

Nyeste artikler

Idekamp
19. nov. 2019 - 09:10
Er Oxfam Ibis fejlciteret om kuppet i Bolivia?Når Oxfam Ibis vælger at melde så specifikt, ensidigt og politisk skråsikkert ud, burde man nok forinden have sat sig ind i de aktuelle vilkår og betingelser for politisk kamp i Latinamerika, skriver Jesper Brohm Hansen.
19. novEr Oxfam Ibis fejlciteret om kuppet i...
Fagligt
19. nov. 2019 - 08:51
Løstansatte er mere utrygge end arbejdsløseAnsættelse i tidsbegrænsede stillinger år efter år skaber utryghed. En ny undersøgelse blandt medlemmer af Dansk Magisterforening dokumenterer, at løstansatte føler sig mindre trygge end arbejdsløse.
19. novLøstansatte er mere utrygge end arbej...
Indland
19. nov. 2019 - 06:47
EU spænder ben for solceller i SorøKommuneKredit må ikke give billige lån til solceller i Sorø. Det er nemlig konkurrenceforvridende at give billige lån til kommuner og regioner, der vil opsætte solceller og sende den overskydende energi til det lokale elselskab.
19. novEU spænder ben for solceller i Sorø
Udland
18. nov. 2019 - 14:44
Israel udviser menneskerettighedslederIsraels højesteret holder fast i, at lederen af den USA-baserede menneskerettighedsorganisation Human Rights Watch, Omar Shakir, skal udvises af landet for sin påståede støtte til boykot af Israel.
18. novIsrael udviser menneskerettighedslede...
Idekamp
18. nov. 2019 - 13:59
HK: Vanvittigt at kommuner skal administrere seniorpension midlertidigtAt lade kommunerne vikariere, indtil den private aktør ATP er klar til at lege myndighed, er dårligt politisk håndværk, lyder det fra HK Kommunal.
18. novHK: Vanvittigt at kommuner skal admin...
Indland
18. nov. 2019 - 12:06
Fredsforsker Jan Øberg fik fredsprisEn ny verden er på vej op i øst – og i vest går den gamle verden ned. Hvordan forbereder Danmark sig bedst på det, spurgte freds- og konfliktforsker Jan Øberg, da han søndag modtog en fredsdue fra Kunstnere for Fred.
18. novFredsforsker Jan Øberg fik fredspris
Idekamp
18. nov. 2019 - 11:54
Daginstitutioner: Handling nu!Jeg ved godt, hvad det fagligt dygtige personale i mit barns institution mangler – de mangler flere fagligt dygtige kollegaer. Mange andre sager kan hastebehandles i Folketinget – men det kan vores fremtid ikke? Er vores børn ligegyldige?
 Er det vigtigere, at tidligere politikere kan få eftervederlag i op til to år efter, de ikke længere sidder i Folketinget? Eller en lukrativ pensionsordning ...? Der skal handling til – ikke først i 2025, skriver Majken Hall Høst.
18. novDaginstitutioner: Handling nu!