20 Oct 2020  

KBH: Spredte skyer, 9 °C

Diskriminerende ghettopakke

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 28. september, 2018, 07:00:28

Diskriminerende ghettopakke

Demonstrationerne i denne weekend mod regeringens såkaldte "ghettoplan" fortjener al mulig opbakning.

"Ghettoplanen" er omfattende og består af en række meget vidtrækkende og diskriminerende love, som anfægter helt grundlæggende rettigheder i samfundet. 

De såkaldte "ghettokriterier" sætter i system, at "sorte" områder med mange indvandrere behandles anderledes end "hvide" områder.

Bliver lovene vedtaget, kommer der fremover til at gælde særlige regler for mennesker, ofte med lav indkomst, der bor i "udsatte boligområder" eller i "ghettoområder".

Her er det eksempelvis ikke længere op til forældrene at beslutte, om deres et-årige børn skal i daginstitution. Det vil fremover være obligatorisk, og hvis de ikke makker ret, bliver de trukket i børneydelse.

Her kan der også være særlige regler for straf, hvis politiet - og ikke domstolen - udpeger området som "en skærpet strafzone". I så fald vil straffen blive fordoblet.

I "ghettoområder" mener regeringen også, det skal være tilladt at ekspropriere boligforeningers ejendom. Boligforeningerne skal kunne sættes under administration, beboerdemokratiet afskaffes med en håndbevægelse, og tusindvis af mennesker står til at blive sat ud af deres bolig med tvang. Efterfølgende skal boligerne sælges til private eller nedrives.

Det er så dramatisk, at de færreste har fattet omfanget af det kæmpe angreb på den almene boligsektor, som ligger gemt i ghettoplanerne.

Bemærkelsesværdigt er også, at de såkaldte "ghettokriterier", som før sommeren blev opdateret med opbakning fra både Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF, sætter i system, at "sorte" områder med mange indvandrere behandles anderledes end "hvide" områder.

Høj arbejdsløshed, lav indkomst, dårlig uddannelse og høj kriminalitet er kriterier, som kan medføre, at et område kommer på en liste over "udsatte boligområder", hvis blot to af de fire kriterier er opfyldt. Hvis området også har over 50 procent indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande, betegnes det som et "ghettoområde", og kan blive pålagt at rive boliger ned.

Det er diskrimination sat i system. 

Nyeste artikler

Udland
20. okt. 2020 - 06:57
Hemmeligheden bag Kerala og VietnamKerala og Vietnam er to fattige lande, som på imponerende vis har formået at kontrollere coronaepidemien. Det vigtigste element er kvaliteten af sundhedssystemet. I begge lande er forebyggelse og primær sundhedspleje helt centrale komponenter.
20. oktHemmeligheden bag Kerala og Vietnam
Indland
20. okt. 2020 - 06:50
Partier går til forhandlinger om fremtiden for dansk olieudvindingPartierne bag Nordsøaftalen er blevet indkaldt til forhandlinger om fremtiden for olien i Nordsøen. Støttepartierne går til forhandlingerne med krav om, at olien skal blive liggende.
20. oktPartier går til forhandlinger om frem...
Indland
20. okt. 2020 - 06:47
Landmænd går imod EU-Mercosur-handelsaftaleHvis EU åbner op for endnu flere landbrugsvarer fra Mercosur-lande som eksempelvis Brasilien, vil det føre til øget industriel, eksportorienteret produktion i det sydamerikanske land. Og det vil gå ud over Amazonas-skoven og dermed klimaet og biodiversiteten, advarer landbrugsorganisationer.
20. oktLandmænd går imod EU-Mercosur-handels...
Indland
19. okt. 2020 - 13:35
Med Frank Jensens afgang vokser kravet om grundlæggende kulturændringerDer skal gøres op med en sexistisk og magtfuldkommen kultur på Københavns Rådhus, mener blandt andre DSU, Enhedslisten og Kommunistisk Parti.
19. oktMed Frank Jensens afgang vokser krave...
Udland
19. okt. 2020 - 12:29
Bevægelsen for Socialisme genvinder magten i BoliviaSøndagens parlaments- og præsidentvalg endte med en stor sejr til Bevægelsen for Socialisme (MAS), knapt et år efter et højreorienteret kup imod MAS og Bolivias præsident Evo Morales.
19. oktBevægelsen for Socialisme genvinder m...
Idekamp
19. okt. 2020 - 11:46
Sammenkædning er en kæde om benetDen Danske Model med de nuværende sammenkædningsregler er en tyk kæde om benet på os arbejdere, understreger David Vedersø.
19. oktSammenkædning er en kæde om benet
Indland
19. okt. 2020 - 11:34
Spaniensfrivillige mindet ved stemningsfyldt højtidelighed Fremmødet ved årets mindehøjtidelighed for de danskere, som faldt i kampen mod fascismen under Franco-styret i Spanien, var stort. I år var der særlig fokus på de danske søfolk, der mistede livet.
19. oktSpaniensfrivillige mindet ved stemnin...

< okt 2020 >

21
21. okt. 2020 - 17:00 til 19:00
22
22. okt. 2020 - 13:30 til 15:00
22
22. okt. 2020 - 15:00 til 16:00
23
23. okt. 2020 - 11:30 til 14:00

Nyeste: Idekamp