03 Dec 2020  

KBH: Overskyet, 2 °C

Der er virkelig brug for at rydde op

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Torsdag, 19. november, 2020, 13:42:04

Der er virkelig brug for at rydde op

Det er efterhånden blevet svært at nå at følge med i de skandaler, der afsløres for vores øjne. Alene inden for den seneste uge er vi blevet præsenteret for adskillige af slagsen:

Der er skandalen om, hvordan Forsvarets Efterretningstjeneste og USA's efterretningstjeneste National Security Agency (NSA) har indgået en hemmelig aftale om elektronisk indhentning af store mængder rådata fra kabler, som Forsvarets Efterretningstjeneste har givet NSA adgang til. Det skal nu undersøges – men formentlig uden at offentligheden får alt for meget indsigt i kendsgerningerne.

Skandalen om, hvordan åbent borgerlige regeringer i 00’erne lod "systemet" frede aktionærerne, har kun fået ganske kort opmærksomhed i medierne.

Dén skandale fortonede sig dog hurtigt i forhold til "mink-gate", hvor blodtørstige borgerlige ikke kan få nok, og vi alle næsten er ved at glemme substansen: At det hele handler om at beskytte befolkningens sundhed i en pandemisk tid. Skandaleelementet er her forvaltningsmæssigt og vil med garanti blive endevendt – og det i fuld offentlighed!

Og så var der lige en skandale, der kun fik en ganske kort opmærksomhed i medierne, nemlig skandalen om hvordan åbent borgerlige regeringer i 00’erne lod "systemet" frede aktionærerne, så de kunne nyde deres udbytter i fred. ”De hemmelige aktionærer” kalder DR sagen, der virkelig kunne fortjene en tilbundsgående undersøgelse.

Sagen går i al sin enkelhed ud på, at ansatte i Skat i årevis op gennem 00’erne bad om, at der skulle indføres kontrol med de mange milliarder kroner, som de pligtskyldigt betalte aktionærer i form af refusion af udbytteskat. Det var i Anders Fogh Rasmussens regeringsdage, og som den tids departementschef Peter Loft forklarer:

"Der står markedshensyn kontra kontrolhensyn … Og jeg tror ikke, at jeg overdriver, hvis jeg siger, at her vandt markedshensynene 100 procent."

Embedsmændenes ville egentlig blot vide, hvem der ejer aktier og tjener penge på det i Danmark. Så de kunne være sikre på, at ingen fik udbetalt penge på et fejlagtigt grundlag. Men nej – det kunne de ikke få at vide. De politiske vinde blæste i en anden retning.

Dermed nåede hullerne i systemet aldrig at blive lukket, inden der som bekendt lidt senere blev svindlet for over 12,7 milliarder kroner.

Her er der virkelig brug for at rydde op!

Nyeste artikler

Idekamp
03. dec. 2020 - 13:45
Spreder svin coronavirus?Åbent brev fra Landsforeningen mod Svinefabrikker til alle relevante ordførere på Christiansborg.
03. decSpreder svin coronavirus?
Indland
03. dec. 2020 - 10:39
EU gør klar til fælles militærEU er i fuld gang med at udarbejde en militære strategi – et "Strategisk Kompas" – der skal definere de trusler, som EU mener, at man står overfor på kort og lang sigt.
03. decEU gør klar til fælles militær
Kultur
03. dec. 2020 - 07:10
En sommerfugl med stækkede vingerSøren Kragh-Jacobsen er en ægte humanist. Han har bragt alskens sociale lag, temperamenter, holdninger, køn, aldre og etniciteter sammen til et guldbryllup i sin nye film, Lille Sommerfugl. Et koncentrat af livet på landet. Men rummer det danske flag en samhørighed trods alt?
03. decEn sommerfugl med stækkede vinger
Kultur
03. dec. 2020 - 07:05
Berlin Alexanderplatz: Markant indspark i flygtninge-debattenAlfred Döblins roman Berlin Alexanderplatz har premiere i en ny og tredje version af instruktøren Burhan Qurbani. Historien er flyttet fra 1920'ernes Berlin til nutidens underverden af illegale flygtninge og mafiose spekulanter.
03. decBerlin Alexanderplatz: Markant indspa...
Udland
03. dec. 2020 - 06:57
Ungkommunister fra hele verden mødes virtuelt under pandemiSom en hyldest til Fidel Castro var Cubas Kommunistiske Ungdomsforbund (UJC) vært for et virtuelt møde mellem ungkommunister og andre aktivister fra hele verden. I solidaritetens navn diskuterede deltagerne vigtige ideer for en verden underlagt pandemi.
03. decUngkommunister fra hele verden mødes...
Udland
03. dec. 2020 - 06:45
USA vrider armen rundt på Sudan Sudan blev i oktober i år fjernet fra USA's liste over lande, der sponsorerer terrorisme. Til gengæld anerkendte Sudans regering staten Israel.
03. decUSA vrider armen rundt på Sudan
Fagligt
02. dec. 2020 - 12:01
3F'ere på Fibertex vil belønnes for travlhed under coronakrisenIndustriarbejderne på Fibertex Personal Care i Aalborg er gået i strejke. De har haft ekstra travlt med produktion til blandt andet lægemiddelindustrien under coronakrisen. Nu kræver de mere i løn.
02. dec3F'ere på Fibertex vil belønnes...

< dec 2020 >

04
04. dec. 2020 (Hele dagen) til 05. dec. 2020 (Hele dagen)
04
04. dec. 2020 - 12:00 til 15:00
04
04. dec. 2020 - 15:00 til 17:30