21 Aug 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 18 °C

Den rigtige side af historien

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 06. februar, 2019, 05:28:36

Den rigtige side af historien

Udenrigsminister Anders Samuelsen understøtter det igangværende amerikanske kupforsøg i Venezuela imod præsident Maduro. På linje med en række andre af USA's allierede har Danmark anerkendt den amerikansk støttede kupmager Juan Guaidó som Venezuelas præsident.

Som altid er sådanne amerikanske kupforsøg smurt ind i fraser om demokrati og menneskerettigheder. Udenrigsminister Anders Samuelsen begrunder den aktive danske rolle med "betydningen af at stå på den rigtige side af historien".

Den danske regering insisterer på at stå på den forkerte side af historien, sammen med USA.

Ikke med et ord anfægter hovedparten af danske medier det spind af løgne og fortielser, der ligger bag USA's og dets europæiske allieredes retorik. Man fortier, at Venezuela har verdens største oliereserver, som USA vil kontrollere. Striben af amerikanske kupforsøg i Venezuela forties. USA's farlige spil kan ende med invasion og blodig krig, der kan lægge Venezuela i ruiner. Anders Samuelsen er tydeligvis klar til at kæmpe til sidste venezuelaner.

Igennem årene er der næppe et latinamerikansk land, hvor USA ikke har stået bag mere eller mindre brutale kup. Haiti, Honduras, Paraguay og Brasilien er de seneste i rækken.

Samtidigt med at den danske udenrigsminister omfavner kupmagerne i Venezuela, skriver Wall Street Journal, at den amerikanske kampagne i Venezuela blot er første skridt. Nye skærpede sanktioner mod Cuba er i støbeskeen, og også Nicaragua står for tur. Vicepræsident Mike Pence har kaldt de tre lande for "tyranniets trojka", fordi de mere end andre har nægtet at danse efter USA's pisk.

Vi kender den rigtige side af historien, som Anders Samuelsen fortier. Vi husker, hvordan Danmark støttede USA's krige mod Afghanistan, Irak, Syrien, Libyen og mange andre lande. Vi husker, hvordan man forsøgte at sløre krigenes virkelige formål bag snak om demokrati og menneskerettigheder.

Den danske regering har intet lært af sine historiske fejltagelser. Den insisterer på at stå på den forkerte side af historien, sammen med USA. Og det vil den gøre, så længe danskerne tillader det.

Nyeste artikler

Indland
21. aug. 2019 - 12:57
Mona Striib: "Vi har brug for en økonomiaftale uden fifleri"Kommunerne har brug for 1,3 milliarder kroner, sygehusområdet to milliarder, påpeger FOA, der håber, S-regeringen vil undlade at give med den ene hånd og tage med den anden.
21. augMona Striib: "Vi har brug for en...
Udland
21. aug. 2019 - 11:20
Ny regering vil stække strejkerettenGrækenlands nye regering kræver, at fagforeningernes medlemmer skal stemme elektronisk, om de støtter en strejke. Fagbevægelsen skal nemlig dokumentere, at mindst 50 procent af medlemmerne har stemt ja, før en strejke kan sættes i værk.
21. augNy regering vil stække strejkeretten
Indland
21. aug. 2019 - 10:54
Enhedslisten vil skaffe flere penge til finanslovPå sit sommergruppemøde onsdag fremlagde Enhedslisten forslag til, hvordan der kan skaffes otte milliarder mere i indtægt til statskassen. Pengene skal bruges til den kommende finanslov og være med til at øge ligheden.
21. augEnhedslisten vil skaffe flere penge t...
Indland
21. aug. 2019 - 10:22
Danske soldater træner i at bombe i bebyggede områderKampfly brager i disse dage igennem luften over fire jyske byer – og på landjorden sniger bevæbnede soldater sig rundt med laserudstyr for at lede "bomber" og "missiler" mod mål i bebyggede områder.
21. augDanske soldater træner i at bombe i b...
Fagligt
21. aug. 2019 - 09:47
Kabineansatte i Atlantic Airways truer med strejkeStewardesserne i det færøske flyselskab kæmper for en ny overenskomst og for arbejdsvilkår på niveau med det, kolleger i sammenlignelige selskaber får. Nu har arbejdsgiver fået første strejkevarsel.
21. augKabineansatte i Atlantic Airways true...
Fagligt
21. aug. 2019 - 09:21
Forvaltning vil se nærmere på spareplan Teknik- og miljøforvaltningen i København vil se nærmere på effektiviseringsplan. Antallet af fyringer skal begrænses så meget som muligt, siger Enhedslistens teknik- og miljøborgmester.
21. augForvaltning vil se nærmere på sparepl...
Indland
21. aug. 2019 - 08:12
Kommuner og regioner kræver flere penge til velfærdEfter mange års nedskæringer i både kommuner og regioner er der krav om markante forbedringer ved de økonomiforhandlinger, der starter i dag.
21. augKommuner og regioner kræver flere pen...