02 Jun 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 17 °C

De højreekstremes samling

SENESTE LEDERE

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 10. april, 2019, 08:14:38

De højreekstremes samling

Europas højreekstreme partier arbejder på at forene sig frem til EU-parlamentsvalget, der i Danmark afholdes den 26. maj. De kæmper for at opsamle den voksende skepsis og modstand mod EU, som længe har været under udvikling i hele Europa.

Foreløbigt er det Dansk Folkeparti, Alternative für Deutschland, Det italienske parti La Lega og det finske parti De sande Finner, som har bekræftet deres deltagelse. Men der forhandles med partier som Sverigedemokraterne, Frihedspartiet i Østrig, Marine Le Pens franske parti Rassemblement National og andre lignende partier. 

Højrefløjen og dens racistiske venner vil imidlertid slet ikke et grundlæggende opgør med EU.

Målet er at oprette den største politiske gruppe i det nyvalgte EU-parlament bestående af den EU-kritiske højrefløj.

I mange af EU's medlemslande eksisterer der i dag højreorienterede partier med en platform, der er præget af sort nationalisme, had mod indvandrere og muslimer. I flere land indgår både racister og fascister i disse partier. Med udsigt til fremgang i en række lande ønsker disse partier at stå stærkest muligt, når poster og udvalg og penge skal fordeles i EU-parlamentet efter valget. 

De danske EU-tilhængerpartier og deres europæiske søsterpartier støtter kursen mod stadigt mere Union. Målsætningen for den ekstreme højrefløj i EU er at forrykke den nuværende magtbalance i EU-parlamentet, som i dag domineres af traditionelle borgerlige og socialdemokratiske partier og blokke.

Det er ikke desperate bådflygtninge, men den europæiske storkapital, som er hovedfjenden for EU-landenes befolkninger. Det er storkapitalen, som har beriget sig på folkenes bekostning. Den har skabt uligheden og tjent på udplyndringen og krigene, som har sendt millioner af desperate mennesker på flugt. 

Højrefløjen og dens racistiske venner vil imidlertid ikke et grundlæggende opgør med EU. Disse partier har intet reelt at tilbyde de brede befolkningsgrupper i EU – heriblandt arbejderklassen, som har betalt regningen for EU's nyliberale, antidemokratiske og krigeriske kurs. I Danmark er det Folkebevægelsen mod EU, der tegner et demokratisk og socialt alternativ.

Nyeste artikler

Arbejderen
02. jun. 2020 - 15:12
Online-læsermøde om Ghettolovgivningens konsekvenserMød tre aktivister fra Almen Modstand, der er aktive i hver sin del af landet: Fatma Tounsi fra København, Solveig Munk fra Aarhus og Walid Zaabalawi fra Odense. De tre vil fortælle om hvordan ghettolovgivningen rammer de almene boliger i deres område, og om kampen mod ghettolov og ghettolister.
02. junOnline-læsermøde om Ghettolovgivninge...
Kultur
02. jun. 2020 - 13:27
Dansk musiker dedikerer sang til fredsbevægelse i USASanger og musiker Bernhard Mikael Hansen har udgivet sin første single, "Prayer For The American". Sangen er dedikeret til fredsbevægelsen Architects and Engineers For 9/11 Truth i USA.
02. junDansk musiker dedikerer sang til fred...
Fagligt
02. jun. 2020 - 13:15
HK og tandlæger enige om ny overenskomst Efter et turbulent forhandlingforløb, hvor tandlægerne i første omgang afviste den overenskomst, deres egne forhandlere havde sagt ja til, skal tandklinikassistenter og arbejdsgivere nu stemme om en ny aftale.
02. junHK og tandlæger enige om ny overensko...
Navne
02. jun. 2020 - 12:07
Vores bror og politiske kammerat fylder 60 årVi ønsker dig tillykke, Raleb Ansari.
02. junVores bror og politiske kammerat fyld...
Indland
02. jun. 2020 - 09:39
Trods kritik: Børn med diagnoser skal møde op i ungdomsdomstolBørn ned til ti år med en psykisk diagnose er tvunget til at møde op i Ungdomskriminalitetsnævnet. Eksperter, kommuner, socialrådgivere og organisationer advarer om, at børnene ikke forstår, hvad der foregår i nævnet.
02. junTrods kritik: Børn med diagnoser skal...
Fagligt
02. jun. 2020 - 05:37
Enhedslisten rejser debat om dagpengenes værdiTrygheden i dagpengesystemet er svækket, fordi dagpengene dækker en stadig mindre del af løntab ved arbejdsløshed. Enhedslisten rejser debatten i Folketinget med henblik på, at politikerne skal stoppe udhulingen af dagpengenes værdi.
02. junEnhedslisten rejser debat om dagpenge...
Indland
29. maj. 2020 - 13:17
Den nazistiske bombemager fra HundestedTopnazist kortlagde LGBT-miljø, mens han byggede bombe og skydevåben. De danske nazister fra NMR har vist sig parate til at overtage den svenske moderorganisations drabelige metoder.
29. majDen nazistiske bombemager fra Hundest...

< jun 2020 >

03
03. jun. 2020 - 17:00 til 19:00
04
04. jun. 2020 - 17:00 til 18:00
05
05. jun. 2020 - 08:00 til 18:00