04 Aug 2020  

KBH: Let skyet, 16 °C

Borgens slipseracister er medskyldige

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Torsdag, 25. juni, 2020, 14:06:13

Borgens slipseracister er medskyldige

Tirsdag morgen blev liget af en 28-årig afro-dansk mand fundet i Nordskoven nær Rønne på Bornholm. To hvide mænd er sigtet for mordet.

Ifølge Ekstra Bladet fremgår det af sigtelsen, at den 28-årige døde efter at være blevet “ramt af slag med rafter, flasker og knytnæver og af flere knivstik, ligesom der blev trykket knæ mod hans hals.”

Vi har alle et ansvar for at bekæmpe racisme, men folkevalgte og mennesker med en særligt privilegeret adgang til medierne har et særligt ansvar.

Hvis ikke knæet mod halsen på offeret – som leder tankerne hen på George Floyd, som blev myrdet med samme metode af racistiske politifolk i USA – skulle være en stærk nok indikator for mordets racistiske motiver, så kunne Redox torsdag afsløre, at den ene af de to fængslede tidligere har udtrykt støtte til Rasmus Paludan og offentligt givet udtryk for sin antipati for Black Lives Matter-bevægelsen.

Mordet er endnu et bevis for, at den "pæne" racisme ikke bare er ord. Tværtimod fodrer denne slipseklædte racisme bøllevolden, den fodrer hadet og puster til voldsparatheden, som blæsebælgen puster varme i gløderne i en esse.

De færreste medlemmer af Folketinget kan sige sig fri fra et medansvar for det, der natten til tirsdag fandt sted i en skov på Bornholm. Det samme gælder for redaktørerne på landets store medier.

Vi har alle et ansvar for at bekæmpe racisme, men folkevalgte og mennesker med en særligt privilegeret adgang til medierne har et særligt ansvar for at lægge afstand til racisme – og ikke benægte problemets eksistens.

Det er på høje tid at gøre op med racistisk lovgivning, racistisk politi og racistisk vold i Danmark. Det må være slut med diskussioner om, hvorvidt der findes racisme i Danmark, og tid til at byde ind i debatten om, hvordan vi effektivt får sat en stopper for denne forbryderiske umenneskelighedens idéfattigdom.

Nyeste artikler

Indland
04. aug. 2020 - 08:41
EU's genopretningspakke skaber debat på den danske venstrefløjEU's 5600 milliarder kroner store genopretningspakke skaber debat på den danske venstrefløj. Er pakken udtryk for mellemfolkelig solidaritet, eller bruger EU krisen til at indføre mere union?
04. augEU's genopretningspakke skaber d...
Fagligt
04. aug. 2020 - 05:50
Store faggrupper har reelt ingen mulighed for at tegne lønforsikringDanskernes mulighed for at forsikre sig ved arbejdsløshed afslører massive forskelle i pris og vilkår. Store faggrupper efterlades uden reel mulighed for at tegne forsikringerne, viser en ny analyse fra Tænketanken Cevea.
04. augStore faggrupper har reelt ingen muli...
Udland
03. aug. 2020 - 14:29
Hviderussisk præsidentvalg er blevet overraskende interessantPå søndag går hviderusserne til præsidentvalg. Længe var der udsigt til et forudsigeligt resultat, hvor Hvideruslands præsident gennem 26 år Aleksandr Lukashenko vanen tro kunne fortsætte. Men pludselig er valgkampen blevet overraskende interessant.
03. augHviderussisk præsidentvalg er blevet...
Idekamp
03. aug. 2020 - 11:56
Næsten 20 års politik med skattelettelser har slået fejlJesper Park van der Schaft giver tre eksempler på, at mennesker ikke får den rette hjælp, og påpeger en årsag.
03. augNæsten 20 års politik med skattelette...
Idekamp
03. aug. 2020 - 10:45
Nej til kontant betaling i busserneUdtalelse fra Faglig Chaufførklub Stilling om genindførsel af kontant betaling i busserne i Midttrafiks område.
03. augNej til kontant betaling i busserne
Udland
03. aug. 2020 - 05:50
Bag om Trumps føderale oprustning mod Black Lives MatterDonald Trumps indsættelse af føderale styrker i Portland, Oregon, rejser flere spørgsmål, mener dansk professor. Der hersker uklarheder om, hvorvidt indgrebet mod Black Lives Matter-demonstranter er lovligt, og hvad Trumps bagtanker er med indsatsen.
03. augBag om Trumps føderale oprustning mod...
Udland
03. aug. 2020 - 05:32
Corona rejser det store spørgsmål om 'retten til livet'Eksperter vurderer, at 99 procent af USA's 150.000 coronadøde kunne være reddet. Hvor er deres ret til livet blevet af, spørger Henrik Thejl i denne 13. reportage fra Cuba, som også konstaterer, at corona igen flammer op enkelte steder i Cuba.
03. augCorona rejser det store spørgsmål om...