21 May 2019  

KBH: Spredte skyer, dis, 14 °C

Al forandring kommer nedefra

SENESTE LEDERE

man. 20. maj - 2019
fre. 17. maj - 2019
tor. 16. maj - 2019
ons. 15. maj - 2019
tir. 14. maj - 2019
man. 13. maj - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 01. maj, 2019, 05:00:37

Al forandring kommer nedefra

Dagen i dag, hvor arbejderbevægelsen for 129. gang lufter de røde faner for at fejre 1. maj, kommer til at foregå i valgkampens tegn.

Det er der mange gode grunde til. Efter fire år med Lars Løkke & Co på ministertaburetterne trænger vi i den grad til et opgør med nedskæringspolitikken og den stigende ulighed. Ønsket om at få en ny regering - og ikke mindst en ny politik – er stort.

Mere end nogensinde er der brug for at skabe sammenhold mellem alle arbejdere, uanset etnisk oprindelse, i kampen for bedre levevilkår.

Samtidig er der hos mange en oprigtig tvivl om, hvorvidt vi får en reel ny politik – eller blot lidt sukker drysset ud, mens den grundlæggende retning fortsætter.

Desværre er der god grund til at være i tvivl. Selvom Socialdemokratiet rykker ind i regeringskontorerne, tyder intet på, at partiet vil tage noget grundlæggende opgør med den retning, som skiftende regeringer har ført siden Poul Nyrup Rasmussen var statsminister.

Nyliberalismen har sat sig i højsædet, skive for skive nedbrydes det kollektive velfærdssamfund. Det er en politik, som ikke kun føres i Danmark, men i hele EU i forskellige varianter. Det er den politik, som EU anbefaler og understøtter, også i sine traktater.

Derfor handler valget i høj grad også om EU, om hvem som vil tage et opgør med EU-politikken. Også når der skal stemmes til EU-parlamentsvalget.

Og derfor er det ikke nok at sætte sit kryds ved det rigtige parti på valgdagen. En ny politik med varige forbedringer fås kun ved at skabe pres og mobilisering. Kort sagt ved at organisere kampen.

Folketingsvalget kommer til at foregå i en særlig situation med ikke kun et, men hele to højreekstreme partier på stemmesedlen. For første gang siden Anden Verdenskrig er der blevet givet luft til racistiske og fremmedfjendske kandidater, som åbent taler om at lade blodet flyde i gaderne. 

Det er en situation, som kalder på handling og omtanke – ikke mindst i arbejderbevægelsen. Mere end nogensinde er der brug for at skabe sammenhold mellem alle arbejdere, uanset etnisk oprindelse, i kampen for bedre levevilkår.

Husk, al forandring kommer nedefra.

Nyeste artikler

Fagligt
20. maj. 2019 - 15:09
Fanemarch bakker DSB-ansatte op i fair forholdDagens fanemarch for 'fair forhold' i DSB havde opbakning fra de DSB-ansatte selv, men også pædagoger, SOSU'er, bygningsarbejdere og politikere deltog i optoget gennem København til Industriens Hus.
20. majFanemarch bakker DSB-ansatte op i fai...
Idekamp
20. maj. 2019 - 14:54
Grundlovsbrud!Bag om ryggen på det danske folk har et flertal af Folketingets politikere tilsluttet sig Europluspagten og Finanspagten.
20. majGrundlovsbrud!
Idekamp
20. maj. 2019 - 14:28
Undskyld mig, men må kontanthjælps-modtagere i det hele taget være i Danmark?Du bliver mødt med mistro på jobcentret, og du må ikke flytte ind i billige lejligheder, hvor der er risiko for, at området bliver til ”ghettoområde”.
20. majUndskyld mig, men må kontanthjælps-mo...
Idekamp
20. maj. 2019 - 14:23
A er ikke venstrefløjI løbet af de sidste cirka 40 år har Socialdemokratiet i grove træk fuldendt overgangen fra arbejderparti til arbejdsgiverparti.
20. majA er ikke venstrefløj
Fagligt
20. maj. 2019 - 14:22
96 ufaglærte strejker på Aalborg PortlandAalborg Portland offentliggjorde i april måned et milliard-overskud. Nu vil virksomheden give 3F'erne en lønstigning, der svarer til den generelle lønudvikling. De ufaglærte har nedlagt arbejdet.
20. maj96 ufaglærte strejker på Aalborg Port...
Indland
20. maj. 2019 - 10:36
Paludan forfølger politisk modstanderRacismedømte Rasmus Paludan videofilmer og offentliggør privatadresse og afholder enmandshappenings foran politisk modstanders hjem – under politiets beskyttelse.
20. majPaludan forfølger politisk modstander
Fagligt
18. maj. 2019 - 08:50
Langt fra top til bund i synet på EUFagtoppen er aktiv i EU-valgkampen. Fagbevægelsens Hovedorganisation har igangsat kampagnen "Lønmodtagernes EU". 3F har fremlagt 31 konkrete forslag til lønmodtagernes EU. Og Metal-formanden kæmper for at få valgt en konservativ kandidat.
18. majLangt fra top til bund i synet på EU