04 Jun 2020  

KBH: Overskyet, let regn, 14 °C

Al forandring kommer nedefra

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 01. maj, 2019, 05:00:37

Al forandring kommer nedefra

Dagen i dag, hvor arbejderbevægelsen for 129. gang lufter de røde faner for at fejre 1. maj, kommer til at foregå i valgkampens tegn.

Det er der mange gode grunde til. Efter fire år med Lars Løkke & Co på ministertaburetterne trænger vi i den grad til et opgør med nedskæringspolitikken og den stigende ulighed. Ønsket om at få en ny regering - og ikke mindst en ny politik – er stort.

Mere end nogensinde er der brug for at skabe sammenhold mellem alle arbejdere, uanset etnisk oprindelse, i kampen for bedre levevilkår.

Samtidig er der hos mange en oprigtig tvivl om, hvorvidt vi får en reel ny politik – eller blot lidt sukker drysset ud, mens den grundlæggende retning fortsætter.

Desværre er der god grund til at være i tvivl. Selvom Socialdemokratiet rykker ind i regeringskontorerne, tyder intet på, at partiet vil tage noget grundlæggende opgør med den retning, som skiftende regeringer har ført siden Poul Nyrup Rasmussen var statsminister.

Nyliberalismen har sat sig i højsædet, skive for skive nedbrydes det kollektive velfærdssamfund. Det er en politik, som ikke kun føres i Danmark, men i hele EU i forskellige varianter. Det er den politik, som EU anbefaler og understøtter, også i sine traktater.

Derfor handler valget i høj grad også om EU, om hvem som vil tage et opgør med EU-politikken. Også når der skal stemmes til EU-parlamentsvalget.

Og derfor er det ikke nok at sætte sit kryds ved det rigtige parti på valgdagen. En ny politik med varige forbedringer fås kun ved at skabe pres og mobilisering. Kort sagt ved at organisere kampen.

Folketingsvalget kommer til at foregå i en særlig situation med ikke kun et, men hele to højreekstreme partier på stemmesedlen. For første gang siden Anden Verdenskrig er der blevet givet luft til racistiske og fremmedfjendske kandidater, som åbent taler om at lade blodet flyde i gaderne. 

Det er en situation, som kalder på handling og omtanke – ikke mindst i arbejderbevægelsen. Mere end nogensinde er der brug for at skabe sammenhold mellem alle arbejdere, uanset etnisk oprindelse, i kampen for bedre levevilkår.

Husk, al forandring kommer nedefra.

Nyeste artikler

Idekamp
04. jun. 2020 - 15:23
Kommunistisk Parti støtter protester i USAKommunistisk Parti skelner mellem undertrykkernes vold og de undertryktes forsvar. Derfor siger vi: Stop volden mod jeres befolkning, og lad den ånde frit. Retfærdighed for George Floyd. Black lives matter.
04. junKommunistisk Parti støtter protester...
Idekamp
04. jun. 2020 - 14:43
Hjemløshed – endnu et kæmpe svindelnummer, iscenesat af vores politikere“Disse initiativrige og hjertensgode mennesker, som har påtaget sig at hjælpe samfundets bærme, som ikke engang kan finde ud af at tjene nok til at betale 15-17.000 for en toværelses, skal selvfølgelig have noget ud af deres ulejlighed.” En sarkastisk kommentar af Carl Henrik Rørbeck.
04. junHjemløshed – endnu et kæmpe svindelnu...
Idekamp
04. jun. 2020 - 14:23
Vi fordømmer drabet på den 20-årige Baris ÇakanKurderne er udsat for mishandling og folkedrab i et område, de har været bosat i i tusinder af år, udtaler FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark).
04. junVi fordømmer drabet på den 20-årige B...
Udland
04. jun. 2020 - 10:08
Bolivia skal til valg den 6. septemberNu bliver der udskrevet valg i Bolivia til afholdelse den 6. september. Men landets tidligere præsident Evo Morales advarer om, at kupregeringen vil fastholde magten. Militæret styrker sit greb om landet.
04. junBolivia skal til valg den 6. septembe...
Udland
04. jun. 2020 - 08:57
Vidnesbyrd fra Minneapolis: Uligheden giver brændstof til protesterne– Her er som i en krigszone, siger Jess Sundin fra Freedom Road Socialist Organization, som bor nogle boligkarreer fra det sted, hvor George Floyd blev dræbt.
04. junVidnesbyrd fra Minneapolis: Uligheden...
Udland
04. jun. 2020 - 07:51
Det skal være nemmere at fyre i SverigeDen svenske regering modtog mandag en udredning, der foreslår, at fagforeningerne ikke længere skal kunne annullere fyringer, indtil Arbejdsretten har afgjort sagen. Desuden skal arbejdsgivere kunne fyre flere.
04. junDet skal være nemmere at fyre i Sveri...
Indland
04. jun. 2020 - 06:03
Klimarådet i klar udmelding til regeringen: Drop oliejagten i NordsøenDer skal ikke hives mere olie og gas op af Nordsøen. I stedet skal Danmark være foregangsland og sende et stærkt klimapolitisk signal. Sådan lyder den klare besked fra Klimarådet til regeringen.
04. junKlimarådet i klar udmelding til reger...

< jun 2020 >

04
04. jun. 2020 - 17:00 til 18:00
05
05. jun. 2020 - 08:00 til 18:00
05
05. jun. 2020 - 12:00
07
07. jun. 2020 - 14:00