18 Nov 2019  

KBH: Overskyet, dis, 9 °C

100 års kamp for revolutionen

SENESTE LEDERE

man. 18. nov - 2019
tor. 14. nov - 2019
ons. 13. nov - 2019
tir. 12. nov - 2019
man. 11. nov - 2019
fre. 08. nov - 2019

DEL ARBEJDERENS MENING

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 08. november, 2019, 09:47:39

100 års kamp for revolutionen

100 år er gået, siden dansk arbejderbevægelse endegyldigt splittedes i en reformistisk og en revolutionær retning.

100 år er lang tid, og meget er sket siden stiftelsen af DKP, men kigger vi på verden og det danske samfund, må vi konstatere, at der er mere brug for et stærkt kommunistisk parti i dag end nogensinde før.

Uligheden stiger eksplosivt, og koncentrationen af kapital samler magten om få gigantiske monopoler, hvis økonomiske formåen langt overgår nogen stat. Kampen om markeder og resurser skaber krig og ufred, og den uhæmmede produktion truer menneskehedens fremtid på Jorden.

Trods masser af gode intensioner findes der i dag ikke andre reelle løsninger på verdens problemer end dem, som arbejderbevægelsen har fået i arv fra Marx, Engels, Lenin og en række andre store personligheder.

Her 100 år efter stiftelsen af det første danske kommunistiske parti skal opfordringen herfra lyde: Organisér dig!

Uden disse revolutionæres bidrag og uden den samlede erfaring fra arbejderklassens kampe overalt i verden – og fra de koloniseredes frihedskampe – er vi i dag ikke i stand til at skabe reelle forandringer.

Derfor er det nødvendigt at styrke opbygningen af et stærkt kommunistisk parti, som bygger på den videnskabelige socialismes principper og på arbejderklassens og de koloniseredes erfaringer, og som formår at give teorierne og den praktiske erfaring nyt liv i en dansk kontekst af i dag.

Det kræver et opgør med smågruppementaliteten, som præger venstrefløjen og den revolutionære del af arbejderbevægelsen. Skal vi for alvor sætte arbejderklassen i offensiven, er et opgør med de rene hænders smågrupper en absolut nødvendighed.

Det, der er brug for, er et stærkt, revolutionært, kommunistisk parti med højt til loftet og med en praktisk tilgang til de opgaver, hele arbejderbevægelsen står overfor.

Her 100 år efter stiftelsen af det første danske kommunistiske parti skal opfordringen herfra lyde: Organisér dig og vær med til at gøre Kommunistisk Parti til hele arbejderklassens kæmpende fortrop!

Nyeste artikler

Udland
18. nov. 2019 - 14:44
Israel udviser menneskerettighedslederIsraels højesteret holder fast i, at lederen af den USA-baserede menneskerettighedsorganisation Human Rights Watch, Omar Shakir, skal udvises af landet for sin påståede støtte til boykot af Israel.
18. novIsrael udviser menneskerettighedslede...
Idekamp
18. nov. 2019 - 13:59
HK: Vanvittigt at kommuner skal administrere seniorpension midlertidigtAt lade kommunerne vikariere, indtil den private aktør ATP er klar til at lege myndighed, er dårligt politisk håndværk, lyder det fra HK Kommunal.
18. novHK: Vanvittigt at kommuner skal admin...
Indland
18. nov. 2019 - 12:06
Fredsforsker Jan Øberg fik fredsprisEn ny verden er på vej op i øst – og i vest går den gamle verden ned. Hvordan forbereder Danmark sig bedst på det, spurgte freds- og konfliktforsker Jan Øberg, da han søndag modtog en fredsdue fra Kunstnere for Fred.
18. novFredsforsker Jan Øberg fik fredspris
Idekamp
18. nov. 2019 - 11:54
Daginstitutioner: Handling nu!Jeg ved godt, hvad det fagligt dygtige personale i mit barns institution mangler – de mangler flere fagligt dygtige kollegaer. Mange andre sager kan hastebehandles i Folketinget – men det kan vores fremtid ikke? Er vores børn ligegyldige?
 Er det vigtigere, at tidligere politikere kan få eftervederlag i op til to år efter, de ikke længere sidder i Folketinget? Eller en lukrativ pensionsordning ...? Der skal handling til – ikke først i 2025, skriver Majken Hall Høst.
18. novDaginstitutioner: Handling nu!
Arbejde & Kapital
16. nov. 2019 - 07:00
Septemberforliget gennem 120 årSeptemberforliget er grundstenen i den danske model. Det fik som klassekompromis en afgørende betydning for den faglige og politiske udvikling i Danmark. For borgerskabet var formålet at fastholde sin ejendomsret, at inddæmme arbejderklassens aktive kamp og sikre sig ro på arbejdsmarked.
16. novSeptemberforliget gennem 120 år
Kultur
16. nov. 2019 - 07:00
Forfatter vil huske afrikanerne på deres glemte historieAyi Kwei Armah er en af Afrikas mest læste forfattere. Han bruger sit forfatterskab til at skabe en øget bevidsthed om Afrikas historie og sætte fokus på, hvad der skal til for reelt at befri Afrika fra kolonialismens åg.
16. novForfatter vil huske afrikanerne på de...
Indland
16. nov. 2019 - 06:46
Studerende i kamp for det faglige niveau De studerende på Humanistisk Fakultet i København har besat dekanens kontor på tredje uge. De er utilfredse med ledelsens målplan, som efter deres mening betyder ringere undervisning og tab af specialviden.
16. novStuderende i kamp for det faglige niv...