15 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, støvregn, 17 °C

Venstrefløjen må samles

Venstrefløjen må samles

Det er ikke Enhedslisten, der har vedtaget de asociale reformer på Christiansborg. Replik til Annette Mørk.

Jeg hører til dem i Enhedslisten, der mener, at Enhedslisten København skulle have taget borgmesterposten for beskæftigelse og integration.

Jeg tror ikke, det gavner de reformramte med den kritik, der nu øses ud over Enhedslisten København.

Men jeg må også respektere, at det er Enhedslisten København, der træffer den beslutning.

Her spiller det vel også ind, hvilken holdning Nina Hedager, som skal have borgmesterposten, har.

Der hvor min film knækker i forhold til Annette Mørks indlæg er, at det virker, som om hun mener, det er Enhedslisten, der har vedtaget de asociale reformer på Christiansborg. Hun giver den fuld skrue på retorikken, der sluttes af med et citat af Puk Sabber, "Ingen undskyldninger kan redde jeres røde røv".

Jeg tror ikke, det gavner de reformramte med den kritik, der nu øses ud over Enhedslisten København, bortset fra at nogen får luft for deres galde.

Jeg synes, vi i den sammenhæng har et generelt problem på venstrefløjen, som efterhånden er delt op i flere små og store foreninger af kommunistisk/socialistisk observans, som alle skal ride deres kæpheste og fremhæve deres klare syn på sagerne.

Den opdelte venstrefløj er ikke til gavn i kampen mod den borgerlige brutalitet og individualisering, der breder sig mere og mere, og som ingen – ej heller en beskæftigelses- og integrationsborgmester fra Enhedslisten – ville kunne ændre på.

Det kan kun en større samling af venstrefløjens kræfter.

05. dec. 2017 - 08:57   05. dec. 2017 - 15:53

Læserbrev

af Niels Erik Danielsen, byrådsmedlem i Kalundborg for Enhedslisten