17 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 17 °C

Velfærd fremfor fornøjelser

Velfærd fremfor fornøjelser

Når Randers Kommune fjerner støtten fra Mødrehjælpen, der yder hjælp til de svageste i byen, og i stedet øger støtten til Randers Regnskov, så prioriterer man altså forkert.

Randers Regnskov.
FOTO: Nico-dk/Nils Jepsen/CC3.0
1 af 1

Når min dreng trænger til nyt tøj, enten fordi det gamle er slidt, eller at det er blevet for småt, så tager jeg et kig i min tegnebog. Nu er jeg  en af de heldige, der har en rigtig fin løn, så der vil som regel være nogen penge. Lad os sige at jeg har 1000 kroner. Det er de sidste penge, jeg har til at bruge på andet end mad. 

Men i stedet for at bruge 350 kroner på det nødvendige tøj, så bruger jeg i stedet alle penege på fornøjelse, såsom en tur i Randers Regnskov.

Hvis det var min økonomiske prioritering, så var der nok en del, der ville kalde mig uansvarlig, for min dreng har brug for tøj på kroppen. Med rette kan jeg i så fald kritiseres for at have prioriteret forkert.

Det er skønt, at vi har en attraktion som Randers Regnskov, men hvis man mangler 350.000 til vores svageste borgere, så skal man prioritere ansvarligt. 

Selvsamme logik gælder for flertallet i Randers byråd. Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti har besluttet at fjerne tilskuddet på 350.000 til Mødrehjælpen i Randers Kommune. Med forklaringen om nødvendige nedskæringer, fjernes støtten til en forening, som hjælper de mennesker, der har brug for en håndsrækning til deres børn.

I Danmark anno 2019 er det altså langtfra alle, der har det nødvendige økonomiske råderum til at klare alle nødvendige udgifter. Men hov, i samme ombæring, som man tager med den ene hånd, så giver man Randers Regnskov, en kommerciel virksomhed, øget økonomisk støtte. Man hæver tilskuddet fra 500.000 til én million. Hvori er nødvendigheden i det?

Det er skønt, at vi har en attraktion som Randers Regnskov, men hvis man mangler 350.000 kroner til at støtte arbejdet med vores svageste borgere, så skal man prioritere ansvarligt. 

Hvis man tager 350.000, kroner fordi man mangler penge, for derefter at give 500.000 kroner til en kommerciel virksomhed, der tilbyder fornøjelser til dem, der har penge i tegnebogen, ja så har man prioriteret forkert og bør kritiseres derefter.

Prioriter nu dem, der ikke i forvejen kan klare sig, i stedet for uansvarligt at lade midler gå til dem, der kan klare sig. Socialdemokrater, Venstre, Dansk Folkeparti, og Konservative, brug vores penge fornuftigt og ansvarligt. Og lad venligst være med at tro, at borgerne i Randers Kommune er dumme og ikke kan gennemskue det, når I forsøger at bortforklare det hele bagefter. 

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. mar. 2019 - 08:43   06. mar. 2019 - 08:50

Læserbrev

Af Martin Minka Jensen, medlem af Velfærdslistens styregruppe, Randers