20 Aug 2018  

KBH: Overskyet, 18 °C

Ulve i fåreklæder

Ulve i fåreklæder

Pegida.dk forsøger at gøre sig stuerene ved at pointere, at de er antiracister. Men det er samme demagogi, som vi kender fra historien.

Lars Grønbæk - en af de ledende personer i Danmarks Nationale Front deltog også i Pegida.dk-demonstrationen den 19. januar
FOTO: Demos
1 af 1

Pegida.dk under ledelse af Nicolai Sennels, der indtil for ganske nylig var medlem af Dansk Folkeparti, havde indkaldt til demonstration mod islam mandag den 19. januar i København.

I demonstrationsindkaldelsen pointeres det, at man skal holde sig væk, hvis man er racist, nazist eller ser militant ud. Men denne målsætning kunne pegida.dk ikke opfylde. Ud af de cirka 130 deltagere var et større antal fra Danmarks Nationale Front, Danish Defence League og Danskernes Parti mødt op. De er kendt for deres racisme og fremmedhad.

Det er samme personkreds omkring Danmarks Nationale Front, der den 10. maj 2014 arrangerede en antimuslimsk demonstration vendt mod opførelsen af moskeer i Danmark.  

Pegida.dk hævder kun at være imod fundamental islamisme, men sandheden er, at initiativet mobiliserer racister og indædte antimuslimer. 

I deres demonstrationsindkaldelse hed det dengang: "Vi opfordrer alle nationalsindede danskere, som er imod muslimernes fremmarch i Danmark, til at møde op og offentligt vise deres modstand. Der vil til demonstrationen blive holdt taler af engagerede nationalister, ligesom der vil blive spillet national musik".

Der blev råbt slagord som "Danmark for danskerne". Samme slagord hørtes også på pegida.dk-demonstrationen, og "landsforrædere" blev brugt mod en gruppe personer, som råbte "Ingen racister i vores gader". 

Pegida.dk hævder kun at være imod fundamental islamisme, men sandheden er, at initiativet mobiliserer racister og indædte antimuslimer. Blandt deltagerne var da også Mogens Camre, Ulla Dahlerup og racismedømte Dan Park fra Sverige, som alle er kendt for deres bidske udfald mod muslimer.

Nicolai Sennels udtalelse efter demonstrationen om, at deltagerne af demonstrationen havde været ganske almindelige danskere, er ganske enkelt ikke sand. 

 

30. jan. 2015 - 09:00   30. jan. 2015 - 09:10

Læserbrev

af Anne Jessen, Demos