26 May 2019  

KBH: Overskyet, 11 °C

Ulandshjælp til kapitalen

Ulandshjælp til kapitalen

Løkke-regeringen er i gang med en grundlæggende nedbrydning af dansk udviklingsbistand.

Lars Løkke Rasmussens nye projekt skal sikre forretningsmuligheder og profit for de store selskaber.
FOTO: Claus Bech/Ritzau Scanpix
1 af 1

Ledere fra virksomheder, organisationer og stater  var for nylig samlet samlet til topmøde i København for at diskutere bæredygtig vækst.

Må jeg be’ om en regering, der vil arbejde for, at alle – ikke mindst de rigeste – vil bidrage til at redde kloden. Ellers når vi ikke 2030-målene.

FN's udviklingsmål kan kun nås, hvis offentlige kroner investeres i private virksomheders grønne initiativer. Pengene tages fra den danske udviklingsbistand. Sådan lyder budskabet på det såkaldte P4G-møde, som Lars Løkke Rasmussen havde taget initiativ til.

Det er 3. gang, han forsøger sig med et initiativ af den kaliber. Først prøvede han med GGGI – på første klasse - men uden succes. Så prøvede han med 3GF, der heller ikke kastede meget af sig. Og nu hedder vidunderbarnet P4G.

"Ingen regering, sektor eller virksomhed kan alene klare de udfordringer, verden står over for, og derfor er samarbejde den eneste vej at gå", slog Lars Løkke Rasmussen fast under det nylig afholdte møde.

Derfor skal mere af dansk udviklingsbistand, der er beregnet til verdens fattigste, overføres til store transnationale virksomheders kasser.

Jeg troede, at Lars Løkke Rasmussen var blevet klogere og havde indset, at de rigeste skal bidrage meget mere for at opfylde FN's ambitiøse verdensmål for at afskaffe fattigdom, sikre uddannelse, løse klimaproblemer og forebygge forurening af jord, vand og luft. Men nej.

Paul Polman, der er topchef for den globale dagligvarekoncern Unilever sagde det således:
"Udviklingsmålene er muligvis de største forretningsmuligheder nogensinde. Der er ingen forretningsmuligheder i fattigdom".

Klar tale fra kapitalen! Lars Løkke Rasmussens nye projekt skal sikre forretningsmuligheder og profit for de store selskaber. Og udviklingsbistanden skal transformeres over i de riges lommer.
Løkke-regeringen er i gang med en grundlæggende ændring/nedbrydning af dansk udviklingsbistand.

Må jeg be’ om en regering, der vil arbejde for at alle – ikke mindst de rigeste – vil bidrage til at redde kloden. Ellers når vi ikke 2030-målene.
 
 

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


30. nov. 2018 - 08:53   30. nov. 2018 - 09:00

Læserbrev

af Christian Juhl MF, udviklingspolitisk ordfører for Enhedslisten