24 Jul 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 17 °C

Udenrigsministeren støtter statskup

Udenrigsministeren støtter statskup

USA's præsident Trump "godkender" en ny præsident i Venezuela, og EU og Danmark - repræsenteret af Anders Samuelsen - følger logrende bagefter.

USA's præsident Donald Trump vil have indsat en ny præsident i Venezuela og fører derfor økonomisk krig mod landet for at få afsat den folkevalgte præsident Maduro.

Alt peger på et veltilrettelagt forsøg på statskup mod Venezuelas legale regering.

Som trold af en æske dukker  oppositionslederen Juan Guaido op og erklærer sig som midlertidig præsident. Alt peger på et veltilrettelagt forsøg på statskup mod Venezuelas legale regering. For kort tid efter blev Guaido godkendt som fungerende præsident af Trump, flere latinamerikanske lande og EU, herunder udenrigsminister Anders Samuelsen. 

Irak og Libyen blev henholdsvis i 2003 og 2011 angrebet af en USA-ledet koalition med Danmark som aktiv deltager på baggrund af falske anklager om masseødelæggelsesvåben (Irak) og overgreb på civilbefolkningen (Libyen).

Begge landes ledere - Saddam Hussein og Moammar Gaddafi - blev brutalt likvideret og landene er endt i kaos og ødelæggelse.

De tre landes fælles skæbne er deres enorme ressourcer, særligt olie, som Vesten ønsker kontrol over. Saddams og Gadaffis brøde var, at de tog skridt til at skippe dollaren som betalingsmiddel ved oliehandel.

Venezuela, der har verdens største kendte oliereserver, har taget arven op og handler olie i modtagerlandenes valuta, hvilket udfordrer hele det herskende USA-baserede globale økonomiske system. Derfor skal også Maduro afsættes. Officielt for at sikre demokrati og frihed, reelt på grund af olien.  

Sådan fungerer demokratiet i Vesten anno 2019.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


31. jan. 2019 - 08:28   31. jan. 2019 - 08:30

Læserbrev

af Frank Johannesen, Valby