23 Aug 2019  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Tro intet, før det er blevet officielt benægtet

Tro intet, før det er blevet officielt benægtet

At bruge blogs på internettet kræver en vis færdighed. Hvis man kan træne sig op til det, kan man få megen god viden, som aldrig rammer den officielle vestlige presse.

I den vestlige verden er medierne monopoliserede og kommer derfor ikke med historier, der er til ulempe for ejerne og storannoncørerne. Der er alternative medier i undergrunden, men de færreste læser dem.

Alligevel, monopolet er brudt og man kan få orientering om udenrigspolitik og økonomi, hvis man kan finde de rette blogs. De danske blogs er ikke meget værd. Man må lede blandt de engelsksprogede.

De, der i sin tid læste de engelsksprogede blogs var - i modsætning til for eksempel Politikens og Informations læsere - helt klar over den amerikanske boligbobles eksistens, og at der var et problem med hedgefondene. I det følgende har jeg forsøgt at give lidt staldfiduser til dem, der måtte interessere sig for verdens sande tilstand.

Internettet opstår 

Blogosfæren, som vi kender den i dag, startede i 1996, da en amerikansk journalist, Gary Webb, beviste, at CIA havde handlet med narko i Los Angeles for at finansiere et eller andet i Latinamerika og lagde beviserne på nettet. Den liberale presse med Washington Post i spidsen svarede med at ødelægge mandens karriere.

Blogosfæren brød mediemonopolet, og monopolet svarede med at ansætte såkaldte astroturfere til at propagandere på nettet på en sådan måde, at det ikke var umiddelbart klart, hvem de arbejdede for.

At gennemskue astroturfere

Der var engang en amerikansk dommer, der blev bedt om at definere pornografi. Han svarede, at det kunne han ikke, men han genkendte den, når han så den. Det er det samme med astroturferne. Man må lære at skue hunden på hårene. Googler man på bloggens navn, opnår man ofte klarhed. Jeg bruger duckduckgo.com til det formål. Her er de blogs, jeg selv bruger:

  • Antiwar.com. Amerikansk og højreorienteret. Har de historier, Politiken og Information ikke kommer med.
  • Counterpunch.org. Venstreorienteret efter amerikanske forhold.
  • Informed Comment
  • juancole.com. Mellemøsten og grøn energi, hader Trump, bagtaler aldrig fru Clinton.
  • RT.com Russerne propaganderer også, men deres metoder er anderledes end de vestlige. De har et officiøst sted på nettet - Russia Today - der fungerer som BBC gjorde det under besættelsen. RT laver "hvid propaganda", det vil sige de stikker ikke lodrette plader, men siger på den anden side kun udvalgte sandheder - som langt hen ad vejen består af de historier, som Politiken og Information med flere ikke fortæller.
  • Steigan Norsk side. steigan.no
  • Thesaker.is. Højredrejet og klerikal, men manden er hæderlig.

Her kan man finde en længere redegørelse for mine egne erfaringer: jensguld.pbworks.com

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. feb. 2019 - 08:57   06. feb. 2019 - 09:00

Læserbrev

af Jens Guld, Esbjerg, tidligere bibliotekar