26 Aug 2019  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Tillykke til Storbritannien

Tillykke til Storbritannien

EU forlangte at Storbritannien efter Brexit stadig skulle betale store summer til unionen, og det ville det britiske parlament naturligvis ikke være med til.

Brexit-tilhængere på gaden i LOndon.
FOTO: Photo by Daniel Leal-Olivas/AFP/Ritzau Scanpix
1 af 1

Storbrittannien  er endnu ikke sluppet helt ud af EU’s klør, men de er på vej. De gamle, sure og arrogante Juncker -yper i den Europæiske Union (EU), ville ikke lave en rimelig aftale.

De krævede, at Storbritannien fortsat skulle betale store summer til EU, selv om de ikke længere var medlem. Det stemte de naturligvis nej til i det britiske parlament. 

Straks hører vi om, hvor meget det vil komme til at koste for Danmark, hvis Storbrittannien forlader det indre marked. 

Et EU uden briterne vil være helt domineret af Tyskland, som har den største økonomi. 

Ærlig talt, de skal jo bare lave en handelsaftale med briterne, hvor svært kan det være. Når EU reglerne ikke længere gælder, må man lave en bilateral aftale. Det vil englænderne være interesseret i, for de er ikke selvforsynende med fødevarer og vil ikke undvære den danske bacon til morgenmaden. 

Briterne vil have bacon

Danmark kan jo også følge Storbritannien ud af EU. Netop baconeksporten var jo et af hovedargumenterne for Danmarks tilslutning til fællesmarkedet i 1972.

Vi sagde dengang ja til et handelssamarbejde i Europa, men siden har det jo vist sig at være meget mere. Nu taler de oven i købet om at opruste og lave en EU hær. Er det noget Danmark skal være en del af?

Et EU uden briterne vil være et meget anderledes EU. Det vil være helt domineret af Tyskland, som har den største økonomi. Franskmændene vil også gerne spille en rolle, men kan økonomisk slet ikke hamle op med Tyskland.

Stortyskland bliver førende

EU vil få karakter af et Stortyskland, som vil komme til at bestå af en række vesteuropæiske lande med gode økonomier, herunder Holland og Danmark, nogle syderopæiske lande, for eksempel Spanien, Italien og Grækenland med dårlige økonomier, og så en række fattige østeuropæiske lande, som kan levere billig arbejdskraft og være løntrykkere i de centraleuropæiske lande.  

Jeg synes virkelig vi skal overveje her i Danmark, om vi har lyst til at være med i det selskab.  Vi har et langt større fællesskab med de øvrige nordiske lande og med Storbritannien, som vi siden Anden Verdenskrig har vendt os imod både sprogligt og kulturelt.  Vi har ikke brug for lovgivning og diktater fra EU.  Når vi er helt domineret af vores sydlige nabo, er det tid til en frihedskamp og en modstandsbevægelse. 

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. jan. 2019 - 08:39   18. jan. 2019 - 08:40

Læserbrev

af Kit Aastrup, Aarhus