21 Nov 2018  

KBH: Spredte skyer, 6 °C

Ti nu stille, socialdemokrater

Ti nu stille, socialdemokrater

Til de socialdemokrater, som her under ok-forhandlingerne har så travlt med at spille at spille offentlige arbejdsgivere: Vil I ikke godt holde jeres mund?

Det lykkedes desværre hverken for mig eller andre forbundsformænd at skaffe en retfærdig lønudvikling i Danmark.  Den "danske model" mangler i allerhøjeste grad en solidarisk dimension, der kan bruges til at gennemføre ligeløn for kvinder og mænd. For det er jo helt forkert at lønmodtagere med de hårde fysiske, psykiske og nedslidende job ligger i lavtlønsgrupperne.

Arbejdsgiverrollen er så rigeligt repræsenteret af de lønmodtagerfjendske partier i den sorte regering.

Så tag nu den lønkamp med arbejdsgiverne og med den usolidariske del af politikerne på Christiansborg, i regionerne og kommunerne,

for det er meget påkrævet at få udlignet den kæmpestore lønforskel, der er en tikkende bombe under det danske velfærdssamfund og har været det i mange år. For alle skal jo have en lønindkomst, man kan leve af og føle sig retfærdigt behandlet og have anstændige arbejdsvilkår.

Jeg vil gerne sige til alle de socialdemokrater, der her under overenskomstforhandlingerne har så travlt med at sige, "vi har jo en rolle som arbejdsgivere". Vil I ikke godt holde jeres mund. I har den vigtige opgave at repræsentere de danske lønmodtagere og varetage deres interesser. 

I skal da ikke spille arbejdsgivere. Arbejdsgiverrollen er så rigeligt repræsenteret af de konservative og de lønmodtagerfjendske partier i den sorte regering.

Ellers må alle de progressive, humanistiske og solidariske socialdemokrater melde sig over i Enhedslisten, så der kan blive et politisk parti, der vil kæmpe for et solidarisk velfærdssamfund for alle borgere i dette land, inden alt går i opløsning, hvilket ligger lige om hjørnet i den danske og vestlige verden, der befinder sig i en politisk og økonomisk ulighedskrise.

10. apr. 2018 - 08:38   10. apr. 2018 - 08:40

Læserbrev

af Hardy Hansen, tidligere forbundsformand