19 Sep 2018  

KBH: Let skyet, 22 °C

Terror er svar på Vestens krige

Terror er svar på Vestens krige

Ingen politikere vil anerkende, at der er en sammenhæng mellem de krige, som Vesten involverer sig i, og de terrorhandlinger, der finder sted.

De viser os billeder af grædende børn, men intet rører os. Skyldige er de, der udfører terrorhandlingerne, men medskyldige er alle de politikere, der siger ja til krigsbevillinger.
FOTO: Javier Soriano / AFP Photo / Scanpix
1 af 1

Endnu et forfærdeligt terrorangreb i Europa – denne gang i Barcelona – og endnu en omgang kommentarer fra politikere, som ikke kan finde på noget fornuftigt at sige.

Millioner af uskyldige mænd, kvinder og børn er blevet dræbt og sendt på flugt, og hele byer er blevet jævnet med jorden. 

En omgang vrøvl om mørkemænd og om at stå sammen i en svær tid. Ingen af dem vil tilsyneladende anerkende, at der er en sammenhæng mellem Vestens krige og de terrorangreb, vi har set i flere europæiske lande.

Terror er de afmægtiges våben, og selv om jeg på ingen måde accepterer den form for krigsførelse, så er det et svar på Vestens krige i en række lande siden 11. september 2001.

USA og dets allierede har ført åben krig i Afghanistan, Irak, Libyen og Syrien, og Danmark har deltaget i det og er villigt stillet op hver gang og har leveret krigsmateriel, soldater og kampfly.

Tusindvis, ja millioner af uskyldige mænd, kvinder og børn er blevet dræbt og sendt på flugt, og hele byer er blevet jævnet med jorden. De viser os billeder af grædende børn, sårede børn, døde børn, men intet rører os. Det er jo bare det narrativ, de altid bruger, siger en journalist hånligt.

Terror er afskyeligt, og de skyldige er de, der udfører terrorhandlingerne, men medskyldige er alle de politikere, der siger ja til krigsbevillinger.

25. aug. 2017 - 08:24   25. aug. 2017 - 08:30

Læserbrev

af Kit Aastrup, Aarhus