18 Aug 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 12 °C

Styrk den kollektive trafik

Styrk den kollektive trafik

Hvis man som i andre storbyer i Europa lod pensionister køre gratis med tog og bus, kunne man fjerne en stor del af bilerne fra vores veje.

Ved alle kommune- og regionsrådsvalg samt valg til Folketinget er et af de store emner trafikken på vore overbelastede veje samt pris og intensiteten i den offentlige trafik.

Det ville være en hjælp, hvis vi kunne få flyttet en stor del af persontrafikken fra privatbilerne over på de offentlige busser og tog.

De politiske partier, der stiller op, vil helt sikkert høste mange stemmer, hvis de offentligt gik ud og markedsførte dette forslag.

Dette vil med al sandsynlighed kunne ske, hvis mimrekortet, pensionistkortet, blev afskaffet, og det i stedet blev gratis at køre med tog og bus for pensionister.

Et pensionistkort er ikke dyrt for den enkelte, men det at man skal godkendes til et pensionistkort og hver tredje måned skal købe et nyt kort betyder, at mange ikke har det med som en overvejelse. når de skal rejse. Her har bilen fortrinsret.

Hvis det var gratis for alle pensionister at rejse med det offentlige, som i mange storbyer i resten af Europa, kræver det ingen overvejelser at tage bus og tog med den legitimation de fleste altid har med sig: Sundhedskortet.

De politiske partier, der stiller op til regionsrådene og kommunalbestyrelserne vil helt sikkert høste mange stemmer, hvis de offentligt gik ud og markedsførte dette forslag.

 

17. nov. 2017 - 07:47   17. nov. 2017 - 07:50

Læserbrev

af Peer Pedersen, Frederiksværk