26 May 2019  

KBH: Overskyet, 11 °C

Studerende støtter Dansk Jernbaneforbund

Studerende støtter Dansk Jernbaneforbund

Der er behov for at studerende og arbejdere står sammen for at markere, at vi ikke vil finde os i at blive løbet over ende.

Nogle af de studerende under aktionen på universitetet.
FOTO: Niklas Zenius Jespersen
1 af 1

DSB’s ledelse har efter indmeldelse i Dansk Industri opsagt alle gældende lokalaftaler, herunder afskaffet medarbejdernes demokratiske indflydelse på egne arbejdsforhold og foreslået en række grove forringelser af arbejdstidsreglerne.

På universiteterne oplever også at måtte kæmpe for vores forhold og indflydelse. Derfor støtter vi Dansk Jernbaneforbunds kamp for fair forhold i DSB.

DSB ønsker reelt ikke at forhandle, men blot diktere nye forringede vilkår. Et angreb på fagforeningens principielle forhandlingsret.

På universiteterne har vi ligeledes set, hvordan ledelse og politikere forsøger at indskrænke de studerendes og ansattes muligheder for at få indflydelse på deres egen hverdag.

Vi oplever også at måtte kæmpe for vores forhold og indflydelse, og derfor besatte vi for nylig rektoratet i protest mod de fortsatte nedskæringer på uddannelsesområdet.

Der er behov for, at de studerende og Dansk Jernbaneforbund står sammen for at vise, at vi ikke vil finde os i at blive løbet over ende. Derfor støtter HUMrådet op om Dansk Jernbaneforbunds kamp for fair forhold i DSB!

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


30. nov. 2018 - 08:51   30. nov. 2018 - 09:00

Læserbrev

HUMrådet ved Københavns Universitet