22 Jul 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 24 °C

Spar en ny Limfjordsforbindelse

Spar en ny Limfjordsforbindelse

Det er på ganske afgrænsede tidpunkter af døgnet, at der er kødannelser ved Limfjordstunnellen. Det kan afhjælpes ved at sprede myldretiden.

FOTO: JøMa / Wikimedia Commons
1 af 1

De nordjyske kommuner og Region Nordjylland kan sprede myldretiden ved systematisk at forskyde arbejdstiden med nogle få minutter på de offentlige arbejdspladser. Hvis medarbejdere og skoleelever møder forskudt på de offentlige arbejdspladser og uddannelsessteder, kan vi undgå at bygge nye broer og veje.

Hvis folk møder forskudt på de offentlige arbejdspladser og uddannelsessteder, kan vi undgå at bygge nye broer og veje.

I stedet udnytter vi de eksisterende veje bedre. Samtidig kan mulighederne for at udvikle samkørsel til og fra arbejde og uddannelse udvides ved, at arbejdstider koordineres.

Undersøgelser fra blandt andet Aalborg Universitet viser, at myldretiden er ganske kortvarig. Samtidig siger mange trafikanter, at de faktisk har muligheden for - og viljen til - at flytte deres afgangs- eller ankomsttidspunkt nogle få minutter.

Endnu flere kan udnytte denne mulighed, hvis de nordjyske kommuner og regionen sammen med medarbejdere og borgere flytter lidt på arbejds- og dermed myldretiderne.

Regionen og de nordjyske kommuner beskæftiger tilsammen i alt cirka 65.000 personer. Lægger vi hertil de cirka 20.000 statslige ansatte i Nordjylland, så når tallet op på i alt 85.000 medarbejdere.

Ved at koordinere og forskyde mødetiderne på de større offentlige arbejdspladser kan politikerne fjerne toppen af myldretidstrafikken - og gøre nye veje og broer overflødige.

Enhedslisten ønsker, at vi udnytter den nuværende trafikstruktur optimalt, før vi blindt bygger nye sorte asfaltveje gennem vores grønne landskaber.

Gevinsten ved at flytte myldretiden kommer alle borgerne til gode: Medarbejderne og borgerne får en mindre opslidende dag fri for stressende myldretidstrafik. Og alle nordjyder kan glæde sig over et renere miljø, bedre plads i trafikken og en besparelse på mange milliarder kroner til nye broer og veje.

Enhedslisten opfordrer derfor til, at vi justerer lidt på ringetiderne på vækkeurene, skoleklokkerne og arbejdstiderne, så Nordjylland kan vise vejen til en mere bæredygtig og intelligent trafikpolitik.

 

08. nov. 2017 - 08:14   08. nov. 2017 - 08:20

Læserbrev

af Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd