22 Jul 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 20 °C

Socialdemokratiet svigter de svageste

Socialdemokratiet svigter de svageste

I Randers Kommune handler Socialdemokratiet anderledes en for eksempel i Aarhus, når det handler om støtte til de mange reformramte familier.

Socialdemokratiet i Randers Byråd svigter syge og nedslidte. Det må være konklusionen, når man ser på de sidste fire år. Også selv om Fatma Cetinkaya fra Socialdemokratiet i et læserbrev forsøger at tegne et andet billede.

Det lader til, at socialdemokraterne i Randers Byråd kun går op i loven, når den er til fordel for kommunekassen eller dem selv.

Velfærdslisten har foreslået, at Randers Kommune skal lave småjobs til de mennesker, der står til at blive ramt af dyb fattigdom på grund af 225-timers-reglen. Målet er, at færre rammes af regeringens fattigdomspisk. Forslaget svarer til det, man gør i Aarhus Kommune.

Mens Socialdemokratiet i Aarhus Byråd bakker op om at bekæmpe den fattigdom, som højrefløjens fattigdomsreformer skaber, så stemte socialdemokraterne i Randers nej til Velfærdslistens forslag om det samme. 

Det forklarer Cetinkaya med, at beskæftigelsesministeren mener, at den såkaldte Aarhus-model måske er ulovlig.

Det klinger imidlertid hult, når man kender til de randrusianske socialdemokraters anstrengte forhold til loven.

Spørg blot de sårbare familier, som Socialdemokratiet på ulovlig vis forsøgte at snyde. Byrødderne vidste, at Randers Kommune havde snydt mere end 110 sårbare familier for mere end fire millioner kroner i forbindelse med "gensidig forsørgerpligt".

Alligevel stemte Socialdemokratiet og højrefløjen for, at kommunen ikke skulle rette op på fejlene. Kun fordi Velfærdslisten klagede til Folketingets Ombudsmand, fik familierne de penge, som Socialdemokratiet og højrefløjen forsøgte at snyde dem for.

Men ikke nok med det. Socialdemokraterne bakkede også op om Claus Omann Jensens (V) ulovlige mørklægning i forbindelse med skolelukningerne. Den socialdemokratiske byrådsgruppe løj sågar, da de sammen med Omann og resten af skolelukkerne sendte et fejlbehæftet svar til Statsforvaltningen.

Med andre ord: Det lader til, at socialdemokraterne i Randers Byråd kun går op i loven, når den er til fordel for kommunekassen eller dem selv.

Det er ærgerligt. Der er nemlig plads til flere, der kæmper for bedre forhold for syge, nedslidte og arbejdsløse.

19. okt. 2017 - 08:04   19. okt. 2017 - 08:10

Læserbrev

af Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten