21 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 4 °C

Sminkearbejde før folketingsvalg

Sminkearbejde før folketingsvalg

Det fremlagte forslag til finanslov bærer tydeligt præg af, at vi nærmer os et folketingsvalg.

Den nuværende regering har i tre år sparet to procent årligt på de fleste offentlige konti (- dog ikke kongehuset og folketingets egen drift).

Vælgerne skal smøres til at synes om regeringens politik, så chancen for genvalg øges.

Det kaldes på politikersprog et omprioriteringsbidrag. Det har betydet færre penge til ældre, sygehuse, skoler og børnehaver i milliardklassen.

I sidste uge har regeringen fremlagt forslaget til finanslov for næste år. På nogle områder er nogle af de sparede penge ført tilbage.

Hvorfor nu det, spørger mange ? Mit bedste bud et, at det skyldes det folketingsvalg, der kommer indenfor de næste ni måneder, sandsynligvis allerede i dette efterår.

Vælgerne skal smøres til at synes om regeringens politik, så chancen for genvalg øges.

Den nuværende regering er ikke den første regering, der har brugt omprioriteringsbidrag som en slags statsfinansieret valgbidrag.

Det er utiltalende. Omprioriteringsbidragene bør afskaffes, og driften af de enkelte sektorer overlades til de, som Folketinget, regionerne og kommunerne har sat til det.

Så ville vælgerne få et reelt grundlag at tage stilling på - og slippe for det omfattende sminkearbejde, som regeringen lige nu er i gang med.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. sep. 2018 - 08:00   07. sep. 2018 - 08:10

Læserbrev

af Christian Juhl MF, arbejdsmiljøordfører for Enhedslisten