23 Aug 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 19 °C

Skat er et politisk ansvar

Skat er et politisk ansvar

Det offentlige skattevæsen er så slapt i Danmark, at man åbenbart har råd til at lade masser af penge sive ud i intetheden.

Op til julen 2018 gav et flertal i Folketinget en julegave til de mange der systematisk, i gennem længere tid har snydt i skat, moms og afgifter til staten.

Mindre virksomhedsejere og forretningsdrivende bruger virksomhedens betalingskort privat, hvilket betyder at privatforbruget indgår i virksomhedens regnskab

De undlod at give gaver til dem med de laveste indkomster. Det lod de hjælpeorganisationerne om, og vi, der kunne holde jul uden hjælp fra det offentlige, blev holdt for nar.

Vi må alle betale for, at der ikke er råd til de sociale udgifter med mere, fordi et flertal af Folketinget naivt har haft den opfattelse, at skattekontrol ikke var nødvendig over for erhvervslivet og ikke har ønsket at genoprette denne fejltagelse. I stedet eftergiver skat milliardbeløb til de, der ikke kan eller vil betale det, de skylder, år efter år. 

Milliardbeløb eftergives

Skattevæsenet er bekendt med, at mange igennem flere år skylder penge til det offentlige. Nu har de tilsyneladende opgivet at sende rykkere ud og eftergiver i stedet som tidligere for over fem milliarder kroner manglende indbetalinger. Samtidig svindler mange virksomhedsejere i skat og moms, uden at skattevæsenet kontrollerer og opdager dette.

Det er næsten helt normalt, at mindre virksomhedsejere og forretningsdrivende bruger virksomhedens betalingskort privat, hvilket betyder at privatforbruget indgår i virksomhedens regnskab og minimerer det skattepligtige overskud, samtidig med at de opnår momsrefusion for deres private handler.

Der snydes åbenlyst

Mulighederne for at snyde i skat og moms er så åbenlyse, at vi, der betaler enhver sit, kan komme til at føle os som tåber. Vi betaler en højere skat, end der er nødvendig.

Hvis Skat ville sikre, at de fik de mange milliarder, en del af dansk erhvervsliv svindler for ind, kunne der måske blive råd til  skattelettelser, specielt til de med den laveste indkomst.

Skat og moms er et politisk ansvar. Således er det politikerne i Folketinget, der ikke lever op til det, de er valgt til.

Man kan jo spørge sig selv om, hvorfor de ikke finder det vigtigt, at det er så let at snyde i skat.

                                                                                 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. feb. 2019 - 08:51   08. feb. 2019 - 09:00

Læserbrev

af Peer Pedersen, Frederiksværk