21 Oct 2018  

KBH: Spredte skyer, dis, 13 °C

Skal det være stilen i Aarhus Byråd?

Skal det være stilen i Aarhus Byråd?

Borgmesteren og et byrådsmedlem i Århus er blevet frikendt for injurier i den såkaldte sms-sag. Men det betyder på ingen måde, at de er uskyldige.

Skal det fremover være sådan, at politikere i Århus Byråd kan misbruge deres ytringsfrihed på denne måde, når det åbenbart kan ske ustraffet?
FOTO: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
1 af 1

Borgmester Jacob Bundsgaard og byrådsmedlem Gert Bjerregaard fra Århus Byråd har været stævnet for injurier i den såkaldte SMS-sag. Baggrunden er, at de på et byrådsmøde  7. oktober 2015 havde fremsagt grove, injurierende påstande mod de fagligt aktive kranførere.

Det betyder, at retten anerkender, at der har været tale om ærekrænkende udtalelser - blot ikke af en grovhed, så det kan straffes.

Man kunne ikke i retten fremføre noget sandhedsbevis for de injurierende påstande, og kranførerne og deres advokat kunne sammen med skriftlige vidneerklæringer fra 28 kolleger helt afvise påstandene.

Byretten i Århus frikender dem i dom afsagt den 11. juni og kommer med følgende vurdering: - Uanset at ordene "mobning", "mobbe" og "illoyalt" er anvendt, er der herefter ikke tale om udtalelser af en sådan grovhed, at der foreligger en retsstridig krænkelse af kranførernes ære".

Det vil sige at retten anerkender, at der har været tale om ærekrænkende udtalelser - blot ikke af en grovhed, så det kan straffes.

Vi må derfor spørge Borgmester Jacob Bundsgaard og byrådsmedlem Gert Bjerregaard, om det skal være stilen fremover, at politikere i Århus Byråd kan misbruge deres ytringsfrihed på denne måde, når det åbenbart kan ske ustraffet?
 
 

 

21. jun. 2018 - 08:35   21. jun. 2018 - 08:40

Læserbrev

af Keld Sørensen, Kai Villadsen og Frants Rasmussen, Aarhus