28 Nov 2020  

KBH: Overskyet, -3 °C

Saudi-Arabien støtter IS og Al-Qaeda i Yemen

Saudi-Arabien støtter IS og Al-Qaeda i Yemen

Hvornår stopper Vesten sin umoralske støtte til wahhabismens land - Saudi-Arabien - og de middelalderlige Golfstater?

Saudi-Arabien har startet en barbarisk krig mod Yemen. Her forberedes gravsteder til en familie med ni medlemmer, som blev dræbt under et saudi-arabisk angreb på Yemens Houti-styrker i nærheden af hovedstaden Sanaa.
FOTO: REUTERS/Mohamed al-Sayaghi / Scanpix
1 af 1

Saudi-Arabien - wahhabismens land og alliancen i Golfstaterne har holdt en meget mistænkelig lav profil overfor terrorgrupperne Islamisk Stat (IS) og Al-Nusra Fronten (Al-Qaedas officielle afdeling i Syrien), som har besat en betydelig del af det irakiske, syriske og libanesiske territorium.

Tv-stationen Al-Jazeera kaldte Islamisk Stats besættelse af byen Mosul  for en "folkelig revolution".

Trods alle de barbariske handlinger, der blev begået af IS' og Al-Nusra Frontens terrorister, tog Saudi-Arabien og dets allierede ikke et skridt for at bekæmpe terrorgrupperne eller støtte Iraks regering, Kurdistans regionale regering og den syriske befolkning.

Medierne bakker IS op

De saudi-arabiske medier med TV kanalen Al-Arabiya i spidsen kaldte tværtimod sammen med Qatars TV station Al-Jazeera, Islamisk Stats besættelse af byen Mosul i Nordirak for en "folkelig revolution".

Mens wahhabismens regime i Saudi-Arabien og søster-regimerne i Golfstaterne holder lav profil overfor IS og Al-Nusra Fronten, går de på nuværende tidspunkt i krig mod Yemen, dets befolkning og oprørsgruppen Houthierne.

Og selvfølgelig hopper USA, Storbritannien og Frankrig på wahhabismens båd, hvor olien er den indlysende årsag.  Saudi-Arabien reagerede hverken overfor Al-Qaedas udvidelse eller i forhold til stiftelsen af en IS-afdeling i Yemen i starten af 2015.

Det er ikke tilfældigt, at Saudi-Arabien og Qatar er de eneste to lande i verden, der officielt har Wahhabismen som statsreligion. Samtidig er wahhabismen kerneideologi for alle terrorgrupper, heriblandt Al-Qaeda, Al-Nusra fronten og Islamisk Stat (IS). 

Hvad er wahhabisme?

Wahhabismen er den forkerte, barbariske og terroropfordrende fortolkning af islam, der ikke anerkender mangfoldigheden eller forskelligheden samt opfordrer vedvarende til terror og drab på anderledestænkende, hvis tanker ikke stemmer overens med wahhabismens mørkeholdninger! 

Saudi-Arabien og Qatar deler officielt den samme ideologi og den forkerte islamfortolkning med Al-Qaeda, Al-Nusra Fronten, Al-Shabbab, Boko Haram-gruppen og ikke mindst Islamisk Stat (IS). Dette i sig selv bør rejse et alvorligt spørgsmålstegn over for Saudi-Arabiens og Qatars rolle i Mellemøsten? Hvorfor står vi i Vesten på deres side?

Saudi-Arabiens middelalderlige regime betragter Al-Qaeda og IS’s stærkeste fjende (Houthierne) som en alvorlig trussel, frem for at betragte Al-Qaeda og IS i Yemen som den reelle trussel mod sikkerheden og interesserne i regionen.

Saudi-Arabien startede den barbariske krig mod Yemen, Yemens befolkning og Houthierne, selvom Houthierne er bakket op af Yemens hær. Jo svagere Houthierne bliver, desto stærkere bliver Al-Qaeda og IS i Yemen. Houthierne er den eneste gruppe, der bekriger Al-Qaeda og IS aktivt og besejrer dem i Yemen. 

Spørgsmålet er, om der er en hemmelig interesse for Saudi-Arabien i, at Al-Qaeda og IS står stærkere i Yemen eller får adgang til magten? Og er det en fælles interesse for Vesten, at endnu en Al-Qaeda- og IS-afdeling står stærkere i et land i Mellemøsten? 

Hvornår stopper Vesten sin umoralske støtte til wahhabismens land - Saudi-Arabien - og de middelalderlige Golfstater?

Mustafa Adham er formand for Integrationsrådet i Vejle Kommune og næstformand for Socialdemokraterne i Vejle.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


16. apr. 2015 - 09:26   16. apr. 2015 - 09:30

Læserbrev

af Mustafa Adham, Vejle