26 Jun 2019  

KBH: Let skyet, 28 °C

Ring til 3F, før I gentager klagesangen

Ring til 3F, før I gentager klagesangen

I 3F Aalborg har vi masser af ledige, som gerne vil have et job, og som også gerne tager ekstra uddannelse for at kunne bestride de job, som skal besættes. Så ring endelig.

Kære Dansk Industri.

Næste gang I vil have arbejdskraft, så ring lige på 70 300 858, inden I igen synger sangen om at hente billig arbejdskraft fra udlandet. I 3F Aalborg er vi nemlig leveringsdygtige både i faglært arbejdskraft og i masser af dygtige mennesker, som hellere end gerne tager lidt ekstra uddannelse for at fylde de huller, I mener, der er i arbejdsstyrken.

Det er meget nemt at uddanne os ud af problemer med at mangle arbejdskraft, så jeg fatter ikke, hvorfor man vil importere udenlandsk arbejdskraft, som ovenikøbet vil skabe nye og større problemer med social dumping og løntrykkeri.

Så er det da bedre – også samfundsøkonomisk – at koncentrere sig om at gøre erhvervsuddannelserne attraktive og sende ledige på AMU-kurser. 

Fakta er, at vi har over 100.000 ledige og 10.000 unge uden praktikplads. Så ring endelig – også hvis det er akut.

Som det er nu, føler mange ledige sig trådt på og sparket til, når man hellere vil importere arbejdskraft end at give dem chancen for bedre økonomi og ikke mindst den identitet, der er så vigtig ved et have et job.

Fakta er, at vi har over 100.000 ledige og 10.000 unge uden praktikplads. Hvis ikke vi får dem i gang nu, hvor vi har brølende højkonjunktur, så får vi dem aldrig i gang.

Og hvis det endelig er nødvendigt at hente arbejdskraft udefra, så har virksomhederne allerede i dag en række ordninger, under hvilke de kan importere arbejdskraft uden for EU, hvis det er højtuddannet eller højtspecialiseret arbejdskraft, de er ude efter. Der er 15 millioner kandidater indenfor EU…

Det skriger da til himlen, hvis man ikke bruger de ordninger og i stedet kræver nye for at trække folk ind fra lande udenfor EU – medmindre Dansk Industri vil indrømme, at det i virkeligheden handler om at ville dumpe lønnen. Så har I i det mindste bekendt kulør.

Indtil da: Stop klagesangen og få styr på fakta, for eksempel ved at spørge jeres medlemsvirksomheder, hvad de egentlig har gjort for at tiltrække arbejdskraft – i stedet for at postulere, at der ikke er folk at få, bare fordi virksomhederne siger, at de kan bruge flere.

Den rapport, I sendte på gaden for nylig, var i hvert fald ikke imponerende, og i 3F Aalborg er vi trætte af at høre klagesange.

Vi tager gerne medansvar for arbejdsmarkedet, så ring endelig – også hvis det er akut… Vi er altid klar til at samarbejde med Dansk Industri, så problemerne bliver løst.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


04. okt. 2018 - 08:30   04. okt. 2018 - 08:40

Læserbrev

af Allan Busk, formand for 3F Aalborg