26 May 2019  

KBH: Overskyet, 12 °C

Retten til en værdig alderdom

Retten til en værdig alderdom

Socialdemokraternes forslag er da langt hen ad vejen sympatisk, men er det valgflæsk eller en erkendelse af tidligere fejl?

Debatten kører om pensionsalderen. Dette er nok ikke tilfældigt med øje for et nært stående folketingsvalg.

Afbestil halvdelen af de nye jagerfly, dette vil give mindst 14 milliarder. Og beskat Nordsøolien og  de hvidvaskende banker. 

Socialdemokraterne har foreslået, at nedslidte skal kunne komme på pension tidligere, og Dansk Folkeparti har tilsluttet sig ideen. Dette er tankevækkende, da begge partier har været med i de såkaldte velfærdsforlig, som har betydet en markant stigning i pensionsalderen.

Socialdemokraternes forslag er da langt hen ad vejen sympatisk, men er det valgflæsk eller en erkendelse af fejl i ovennævnte forlig? Socialdemokraterne har ofte lovet noget før et valg, men har ikke fulgt op på det efter valg.

Men man må stille spørgsmålet: Skal man være syg/nedslidt for at kunne gå pension før de 70 år? Enhedslisten har som det eneste parti foreslået en pensionsalder for alle på 67 år uanset arbejdsbaggrund og en mulighed for, at nedslidte skal kunne stoppe eller trappe ned tidligere i sit arbejdsliv. Enhedslisten har svaret på mit spørgsmål, at alle skal have ret til en værdig afslutning på sit arbejdsliv og en værdig alderdom.

Kritikere vil nævne, at dette forslag ikke kan finansieres. Jeg vil anvise flere måder at skaffe midler til at finansiere en værdig alderdom til alle: Afbestil halvdelen af de nye jagerfly, dette vil give mindst 14 milliarder og mange flere milliarder kan findes ved beskatning af Nordsøolien og af de hvidvaskende banker. 

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


26. feb. 2019 - 08:57   26. feb. 2019 - 09:00

Læserbrev

af Daniel Egmose, Rudkøbing