25 Sep 2018  

KBH: Let skyet, 12 °C

Regeringens nye spareøvelse

Regeringens nye spareøvelse

Nu skal tusindvis af kontanthjælpsmodtagere tvinges ud i arbejde. Men mange af dem har andre problemer end arbejdsløshed.

Ud af 20.700 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere skal flere tusinde nu gøres jobparate. Det kommer til at betyde, at hvis de ikke opfylder kravet om at skulle arbejde 225 timer per år, så mister de helt op til 1000 kroner om måneden.

Sanktioner får ikke folk i arbejde, men det gør derimod tillid til mennesker.

Dette er helt klart en ny spareøvelse udtænkt af regeringen. Mange af de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere kan ikke bare gå ud og tage et fuldtidsjob, da de ud over manglende arbejde også har andre problematikker at slås med.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) mener, at de kan sluses ud på arbejdsmarkedet til småjobs, deltidsjob med mere Mon ikke ministeren og regeringen godt ved, at disse jobs ikke findes, eller er de bare uvidende?

De nuværende jobparate kontanthjælpsmodtagere har svært ved at finde både fuldtidsjob og deltidsjob, så hvordan skal det lykkedes de aktivitetsparate, som slås med andre problematikker.

Vores arbejdsmarked er slet ikke gearet til at opsuge alle de kontanthjælpsmodtagere. Det siges, at danske virksomheder skriger på arbejdskraft. Ja, job til folk som kan yde 100 procent. og helst lidt mere. Folk, som ikke kan præstere så meget, skaber ikke vækst og profit. Derfor er de ikke interessante for virksomhederne.

Det, der sker med dette forslag er, at endnu flere fattiggøres og får endnu sværere ved at finde en plads på arbejdsmarkedet. Sanktioner får ikke folk i arbejde, men det gør derimod tillid til mennesker.

Vores politikere udviser en kynisk og kold adfærd, når de med deres retorik, love og regler gør kontanthjælpsmodtagere og flygtninge/indvandrere til de mest uglesete borgere i dette land. 

01. jun. 2018 - 08:44   01. jun. 2018 - 08:50

Læserbrev

Helle Nielsen, folketingskandidat for Enhedslisten Randers