21 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 3 °C

Problemer i taxabranchen

Problemer i taxabranchen

Transportministeren var kaldt i samråd af Enhedslisten og SF, og han erkendte problemerne og vil sætte en undersøgelse igang.

9 ud af 10 taxichauffører i Danmark har følt sig trætte, og knap hver anden har været indblandet i trafikuheld på jobbet, fordi de var for trætte til at køre.

Et af problemerne kan være, at chaufførerne er provisionslønnede. hvor lave provisioner og perioder med få kunder kompenseres med ekstra timer.

En frisk nordisk undersøgelse viser, at mange arbejdstimer og træthed bag rattet er et kæmpeproblem for taxichauffører og for trafiksikkerheden på de danske og nordiske veje. 

Enhedslisten og SF havde kaldt ministeren i samråd om de uholdbare forhold, hvor vi opfordrede ham til at kulegrave området.

Han erkendte de alvorlige problemer og vil nu igangsætte en undersøgelse af problemerne.

Et af problemerne kan være, at chaufførerne er provisionslønnede. Det betyder at lave provisioner og perioder med få kunder kompenseres af både vognmænd og chauffører med ekstra timer.

Sandsynligvis ligger løsningen i faste timelønninger og fast arbejdstid. Det forudsætter, at 3F og taxavognmændene kigger kritisk på deres overenskomster, der er bygget op på provision.

Det er derfor vigtigt at undersøgelsen planlægges i samarbejde med blandt andet chaufførernes fagforening, 3F, så alle detaljer kan komme frem i lyset, og så bæredygtige løsninger kan komme på bordet.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


02. nov. 2018 - 08:33   02. nov. 2018 - 08:40

Læserbrev

af Christian Juhl MF, Arbejdsmiljøordfører for Enhedslisten