25 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 19 °C

Politikere på Christiansborg: Skam jer

Politikere på Christiansborg: Skam jer

Folketingsmedlemmerne har travlt med at opstille kriterier for, hvornår et boligområde er en ghetto. Hvis der bor mange fattige, arbejdsløse, ufaglærte og kriminelle ikke-danskere, så er man parat med ghettostemplet. Men hvad med Christiansborg-politikerne selv?

Fra aktionen mod ghettoplanen i Gellerupparken den 30. november.
FOTO: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
1 af 1

Når jeg ser på ideerne bag ghettopakken, er jeg rystet. Tænk, der sidder ansvarlige, folkevalgte politikere og beslutter, ud fra nogle kriterier de selv har sat op, hvornår et boligområde er en ghetto, eller endnu værre en hård ghetto.

En sjov tanke kunne jo være at sætte kriterier op for, hvornår Christiansborg er et parallelsamfund – en ghetto.

En sjov tanke kunne jo være at sætte kriterier op for, hvornår Christiansborg er en del af samfundet, og hvornår det er et parallelsamfund – en ghetto.

Så inden I – kære politikere – begynder at flytte beboere fra velfungerende boligområder, så lad os lige – med et humoristisk glimt i øjet, se på Christiansborg-ghettoen.

Ghettolovens kriterier

Arbejde:

Jeg vil tro, at kun cirka 30 procent af politikerne på Christiansborg, ud over studiejob, har prøvet et almindeligt ansættelsesforhold. Første ghettokriterie opfyldt.

Uddannelse:

De fleste har vel en længerevarende uddannelse, som reelt ikke er kompetencegivende til et job. Men de fleste af christiansborgpolitikerne kan skrive en afhandling om, hvordan tingene skal være. De kan bare ikke finde ud af det selv. Langt fra resten af Danmark. Det nærmer sig en Christiansborgghetto.

Indkomst:

Indrømmet. Christiansborgpolitikerne ligger langt over gennemsnittet for, hvad danskerne tjener. Fair nok – en politiker, der leder landet, skal have en høj indkomst. Problemet er bare, at de ikke kender Danmark. Størsteparten lever og bor i forstadsghettoerne a la Gentofte og Klampenborg. Hvor de vel i øvrigt er opvokset med forældre, hvis største problem var, at de ikke havde en garage til Mercedes nummer fire. Derfor vil jeg ikke sige, at de tjener mere en gennemsnittet. Nej, de får pengene foræret. Så flyt jer selv Christiansborgghetto – nu opfylder I 3 ud af 5 kriterier og er formelt en ghetto.kriminalitet: Heldigvis ligger Christiansborgghettoen langtfra på kriminalitetskriteriet. Men hvis jeg ville synke så dybt, som ansvarlige ministre og folketingets forkvinde gør, i forhold til mennesker der bor i almene boligområder, eller har anden baggrund end dansk, så kunne min løsrevne påstand være, at Christiansborgghettoens forældre er boligspekulanter eller måske har snydt med udbytteskat eller arbejdet i Danske Bank, der er på anklagebænken for at vaske sorte penge hvide. Så dybt vil jeg ikke synke. Så stadig kun 3 af 5.

Kriminalitet: 

Heldigvis ligger Christiansborgghettoen langtfra på kriminalitetskriteriet. Men hvis jeg ville synke så dybt, som ansvarlige ministre og folketingets forkvinde gør, i forhold til mennesker der bor i almene boligområder, eller har anden baggrund end dansk, så kunne min løsrevne påstand være, at Christiansborgghettoens forældre er boligspekulanter eller måske har snydt med udbytteskat eller arbejdet i Danske Bank, der er på anklagebænken for at vaske sorte penge hvide. Så dybt vil jeg ikke synke. Så stadig kun 3 af 5.

Anden etnicitet end dansk:

Heller ikke her dumper Christiansborgghettoen. Det er jo fattigt, at hver gang der er valgkamp, så er hovedtemaet indvandrere og flygtninge. Det er den bane 85 procent af politikerne ønsker at kapre stemmer på, ved hele tiden at stramme skruen for dem, som i forvejen har det svært. Men folk med anden baggrund end dansk har ikke lyst til konstant at være i forsvarsposition. Derfor er deres stemme sjældent hørt i den danske debat, hvor statsmobning af fremmede kulturer er en rigtig grim dagsorden. Skam jer, Christiansborgghetto!

Kort og godt Christiansborg rammer 3 af 5 kriterier og er altså en ghetto. Så inden I begynder at flytte folk ud af velfungerende boligområder - så flyt jer selv!

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. dec. 2018 - 08:41   13. dec. 2018 - 08:50

Læserbrev

af Lars Mose, Odinsgaard, leder af Østbasen, Horsens