19 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 7 °C

Politiformand svigter demokratiet

Politiformand svigter demokratiet

Vælgerne sagde markant nej til at opgive retsforbeholdet i december sidste år. Men det er formanden for landets politibetjente ligeglad med.

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, er blevet fornærmet, fordi jeg i en twitter-debat om Europol konstaterede, at han ikke er nogen god demokrat.

Baggrunden er, at Oxfeldt i sin seneste Europol-kampagne ikke respekterer folkeafstemningsresultatet 3. december, samt at han end ikke prøver at respektere alle betjentene i sit forbund. 

Når han repræsenterer Politiforbundet, taler Oxfeldt på vegne af alle 12.000 politifolk, hvoraf mange ønsker grænsekontrol og meget mindre EU.

Forhistorien er, at Oxfeldt op til folkeafstemningen 3. december gik cirka 200 procent ind i kampen for et ja. På en reklamevideo fra Europabevægelsen kaldet "Politiforbundet om tilvalgsordningen" sagde han, at "det bliver bedre og bedre næsten fra dag til dag" i EU-samarbejdet. Det viste flertallet af vælgerne sig at være uenige i.

Oxfeldt er naturligvis fuldt ud berettiget til at have sin personlige mening. Men når han repræsenterer Politiforbundet, taler Oxfeldt på vegne af alle 12.000 politifolk, hvoraf mange ønsker grænsekontrol og meget mindre EU. Disse medlemmer er han fløjtende ligeglad med, hvilket blev afdækket af dagbladet Arbejderen på fornem vis i november sidste år.

Kendsgerning: Holder vi Europol-folkeafstemning lige nu, mister vi retten til grænsekontrol, og vi får mere EU.

At Oxfeldt er bekymret for den danske deltagelse i Europol, er fagligt legitimt. Respekt for det. Men når han senest i medierne blander andre ting ind i sin kampagne, ender han i selskab med udemokratiske elementer. 

Ja-sidens tilvalgsordning strider kort og godt mod Grundlovens paragraf 20 om suverænitetsoverdragelse til fremmede magter. Det er en alvorlig sag.

Desværre tør Oxfeldt ikke stille op til åben debat. Jeg har sågar tilbudt ham en citronmåne eller en rigtig politi-doughnut, hvis han vil møde mig i offentlig debat om retsforbehold og retssikkerhed. Det vil han ikke.

Jeg skal understrege, at dette ikke er skrevet som kritik af de tusinder af menige politifolk. Men jeg må tage afstand fra, at deres formand undergraver Danmarks direkte demokrati. 

 

 

 

 

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. okt. 2016 - 08:31   13. okt. 2016 - 08:40

Læserbrev

af Erik Høgh-Sørensen, medlem af Folkebevægelsen mod EU og folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Nordjylland