14 Aug 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 18 °C

Poesi mod våben

Poesi mod våben

Der findes ikke noget værre end krig. Tiden er kommet, hvor der må skabes en globalisering af verdenssamfundet.

Krig er den værste trussel mod menneskeheden. Krig er det mest ekstreme udtryk for vold mod både individer og hele samfund. Krig er en kynisk forretning, det er hævn og det er også den politiske dagsorden i både diktaturstater og demokratiske lande. 

Krig er det mest ekstreme udtryk for vold mod både individer og hele samfund.

Den "kolde krig" er mere varm end nogensinde, og truslen om affyring af atommissiler er kommet endnu tættere på hele jordens befolkning. 

Der findes ikke løsninger gennem apps eller via overfladiske realityprogrammer. Demokratisk valgte politikere har for længst mistet modet til at sige fra overfor en ekstrem våbenlobbyisme, der dagligt chikanere diverse parlamenter. 

Vi kan ikke spise eller drikke os sunde og tro at verdensfreden dermed finder sin plads i vores dagligdag.
Der skal helt andre løsninger til for at komme tilbage på fredssporet. 

Dagligt kæmpes der frivillige kampe med fredelige og ikke-voldelige metoder for at vi kan overvinde truslen fra krigens groteske dagsorden. 

Tiden er kommet til at skabe en fredsglobalisering, hvor vi som mennesker må overvinde den vold, der kommer til udtryk gennem fysisk, økonomisk, racemæssig, seksuel, psykisk og religiøs dominans og det uanset om det er på det personlige eller sociale plan. 

Fra menneskets hjerte fødes og igangsættes de stærkeste håb for fremtiden. Poesien i vores hjerter taler ofte sit enkle klare sprog, selv overfor det meste groteske mod menneskeheden, som i øjeblikket er krigen og terrorismens bedrag.

 

07. dec. 2017 - 08:17   07. dec. 2017 - 08:20

Læserbrev

af Poetry against Arms ved Luz Jahnen, Køln og Tid til fred – aktiv mod krig.