12 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Pamperens blinde vinkel

Pamperens blinde vinkel

. Metals formand Claus Jensen tjener på den gode side af en million kroner om året. Alligevel føler han trang til i finansspekulanternes hof-organ, Børsen, at beskylde 3F og Lizette Riisgaard for uligheds-hysteri. Han har ingen forståelse for, at der er hundrede tusind fattige familier i Danmark? Han har ingen fornemmelse for de lavtlønnedes oplevelse af, at deres løn ikke slår til, mens direktørerne og de riges indkomster stiger med raketfart.

Det er da absurd, at en fagforeningsformand støtter de riges modkampagne, hvis formål det er at sige, at der ikke er ulighed. Claus Jensen er åbenbart blind for, at de riges indkomster stiger enormt meget mere end det store flertals.

Metals formand Claus Jensen tjener på den gode side af en million kroner om året. Alligevel føler han trang til at beskylde 3F og Lizette Riisgaard for uligheds-hysteri.

Her er lige to tal. Sidste år fik private virksomheder 342 milliarder kroner i overskud efter skat. Virksomhederne udbetalte 242 milliarder kroner i udbytte til deres ejere. Hold lige de tal op mod, at det koster en milliard kroner at afskaffe fattigdomsydelser som kontanthjælpsloft, 225-timers regel og integrationsydelse.
Claus Jensen siger, "at De Gule Veste kan ske i Danmark, er det rene nonsens, for sådan er vores samfund ikke. Vi har et fantastisk samfund, fordi vi har en dansk arbejdsmarkedsmodel".

Måske skulle formanden komme med til den næste demonstration sammen med jobcentrets ofre eller bryde ud af livet på første klasse og tage på besøg i lavtløns-Danmark, hvor modellen er forsvundet.

Jeg er udlært maskinarbejder, så jeg skammer mig faktisk over, at mit gamle forbund Metal kører den slags asociale udsagn i Børsen. Fagbevægelsen er sat i verden for at hjælpe de små og skabe lighed, ikke ligegyldighed og blindhed. 
 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


08. feb. 2019 - 08:20   08. feb. 2019 - 08:30

Læserbrev

af Jakob Nerup, arbejdsmarkedspolitisk rådgiver for Enhedslisten