23 May 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 8 °C

Nekrolog over velfærden

Nekrolog over velfærden

Et kapitel i Danmarkshistorien afsluttes nu. Vi må sige farvel til den velfærd, som blev tilkæmpet gennem et helt århundrede.

På mange måder er der velfærden blevet forringet, selvom der er blevet kæmpet landet over. Her er det en velfærdsdemonstration 2006 i Aarhus mod nedlæggelse af et lokalcenter.
FOTO: PN
1 af 1

Vi tager nu afsked med vores alle sammens kære velfærd i Danmark. Den, som generationer har opbygget. Som de har knoklet, svedt, strejket, sultet og grædt for.

Velfærd, du blev født i slutningen af 1800 tallet. Der blev indgået forlig mellem lønmodtagere og arbejdsgivere. 

Ja, arbejdsgiverne indså at prygl på de ansatte ikke skabte motivation men demonstration. Samfundet blomstrede fra dag til dag i smukke solidariske Danmark. 

Vi tager afsked med den velfærd, som generationer har opbygget. Som de har knoklet, svedt, strejket, sultet og grædt for.

Velfærd, du er årsag til tusindvis af menneskers overlevelse, og livskvaliteten steg. Borgernes sociale tryghed og velfærd blev dit mantra. Gennem dine ungdomsår blev du ofte udfordret af nærige liberalister og kapitalisters grådighed, som i dag stadig er menneskers værste fjende.

Grådigheden har altid hadet dig og gennem årene og især de seneste 12 år har den samlet liberalisterne.

Sammen med deres enorme egoisme har de virkelig formået at aflive dig, velfærd. Du er nu død takket være asociale politikere og liberalistisk politik.

Nu begraver vi dig så og håber på din snarlige genopstandelse, men først må borgerne samles igen og fortælle de asociale politikere at: At yde er at tjene, det er ikke at herske.....

Kære velfærd. Vi har alle betalt til dig og nydt godt af dit sundhedssystem, dit skolevæsen, dine uddannelsesmuligheder. Vi har nydt godt at din medvirken til forbedringer af løn- og arbejdsvilkår for de laveste i samfundet. Det var din opfindelse.

Men nu er det slut, og vi må desværre tage afsked med dig, velfærd. Asociale politikere og liberalismen har aflivet dig, og nu slagter de borgerne i deres umenneskelige, asociale system.

Socialdemokraterne, Venstremedlemmer, medlemmer af SF, De Stokkonservative, De Radigale, Liberal Arrogance - undskyld Alliance, og til sidst men ikke mindst Dansk Dolkeparti, samtlige af alle har disse valgt at udsulte dig, banke dig for til sidst at spise dit hjerte. Deres indre gudsengel har forladt dem....

Farvelfærd, du opstod af folkets røst, du er aflivet og død ved folketingets liberalistiske, egoistiske sværd og udryddelse.

Farvelfærd, vi er tusinder af danske borgere, der for evigt og altid vil mindes og savne dig, du har en evig plads i vores hjerter.

Farvelfærd, flyv nu op til himmeriget, hvor du hører hjemme i et evigt paradis.

Farvel....

Æret været dit minde.

Og til alle I andre, der står fælles tilbage: Må jeres guder stå jer bi....
 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. feb. 2014 - 09:25   20. feb. 2014 - 09:29

Læserbrev

af René Hakon Erbs, Langeskov