23 May 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 8 °C

Nej til Lindholm-planer

Nej til Lindholm-planer

Regeringens planer om at gøre øen Lindholm ved Kalundborg til opholdssted for afviste asylansøgere er en politisk skandale.

Jeg bor i et hus ved stranden i Kalvehave "down-town" med udsigt over Ulvsund til Lindholm cirka 200 meter fra, hvor Lindholm-færgen lægger til kaj hver dag året rundt.

Folketingspolitikerne må finde en bedre løsning. Det er symbolpolitik af værste skuffe og spild af skattekroner. 

I Kalvehave-området på Sjællandsiden, som er et meget idyllisk og fredeligt område, bor der cirka 2.200 gode borgere, og hele området summer af liv i sommerhalvåret. Ikke mindst fordi der er en stor lystbådehavn tæt på Lindholm-færgen, Brugsen, "Iskutteren", "Den Gule Stald" med videre,  og desuden er der mange sommerhuse i Kalvehave i tillæg til de mange helårsboliger.
 
Vi gode Kalvehave-borgere, som i forvejen har været udsat for en meningsløs skolelukning i 2012, ønsker ikke under nogen omstændigheder, at man flytter problemet med udviste kriminelle, utrygskabende asylansøgere og udlandskrigere med flere fra Jylland og her til vores skønne område. Og endda helt uden nogen form for offentlig høring og mulighed for indsigelser.

Tværtimod synes vi, at DTU og staten skal beholde de mange gode vidensarbejdspladser (dyrlæger, forskere med flere) på Lindholm i stedet for hovedløst at centralisere og flytte dem til København. Det er en utilgivelig politisk skandale efter min mening.

Vi her i Kalvehave og Vordingborg kommune har hårdt brug for disse vidensarbejdspladser. For få år siden ombyggede man forskningsfaciliteterne på Lindholm for irka 100 millioner skattekroner, og det blev for cirka10 år siden estimeret af eksperter, at en flytning af disse faciliteter fra Lindholm ville koste mindst 300 millioner skattekroner.

Det er derfor unødigt omkostningskrævende og helt meningsløst at flytte faciliteterne fra Lindholm og ombygge bygningerne igen – i tillæg til forventede store løbende driftsudgifter, som også skal betales af skatteyderne.
 
I øvrigt går hovedvej 59 gennem Kalvehave by, og der er store Movia-busser flere gange i timen dagligt til både Stege, Vordingborg, Præstø/ Lundby og andre mindre byer i området. Det vil sige at de uønskede kriminelle asylansøgere derfor nemt kunne komme fra Kalvehave til blandt andet Vordingborg, Stege og Præstø og skabe utryghed disse ellers hyggelige steder ud over Kalvehave-området.

Jeg (49 år) ville i øvrigt nemt kunne svømme til og fra Lindholm fra Kalvehave - både i dagslys og mørke - og stort set hver vinter er der gangbar is på vandet hele vejen mellem Lindholm, Sjælland og Møn.

Folketingspolitikerne må finde en bedre og meget billigere løsning, som ikke involverer Lindholm og Kalvehave/Vordingborg-området. Det er symbolpolitik af værste skuffe og spild af skattekroner. 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. dec. 2018 - 08:46   07. dec. 2018 - 08:50

Læserbrev

af Joachim Brix-Hansen, Kalvehave