09 Jul 2020  

KBH: Spredte skyer, 15 °C

Mens vi venter på at blive klogere

Mens vi venter på at blive klogere

Det ville være nærliggende for en klog journalist at gå bag om løgnene om 9/11. Men det sker ikke.

I Deadline 18/4 blev den danske mellemøstkorrespondent for Wall Street Journal Sune Engel Rasmussen (SER) interviewet i anledning af hans nye bog "Nyt Blod", et portræt af 9/11-generationen i Afghanistan.

Igen blev den amerikanske regerings officielle konspirationsteori om, at 9/11-forbrydelsen blev begået af Al Qaeda og Osama bin Laden videregivet af Danmarks Radio. SER og studievært Jacob Rosenkrands diskuterede "boopgørelsen" efter vores og amerikanernes krigsdeltagelse i Afghanistan.

Ligesom vi har fået fortalt om løgnene fra de ansvarlige for vores krigsdeltagelse i Irak (dog uden at de er blevet stillet til regnskab), ville det være indlysende for indsigtsfulde journalister at undersøge løgnene, som førte til vores krigsdeltagelse mod Taliban i Afghanistan.

Men det er endnu ikke sket i mainstreammedierne. SER har uden tvivl skrevet en spændende bog om nogle menneskeskæbner i Afghanistan, men det bliver aldrig mere end en efterkrigsbeskrivelse. 

SER forklarer at Taliban gav ly til Al Qaeda-leder Osama bin Laden og valgte "at stå på den forkerte side af krigen". Han havde dog forinden forklaret, at Taliban primært var en modstandsbevægelse. Så havde Taliban noget reelt valg?

Men som han til sidst også forklarer, er bogen ikke et "militært perspektiv" på krigen. Og det er jo netop det, vi har brug for, hvis vi skal blive klogere på årsagerne (løgnehistorierne) til krigshandlingerne.

Problemets rod blev undgået. Hvorfor lod vi os overbevise om, at amerikanerne var blevet angrebet af nogle afghanske huleboere 9/11-2001? At det var en krigserklæring fra et fremmed land, som dermed udløste Washingtontraktatens artikel 5, NATO's musketéred?

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


30. apr. 2019 - 08:30   30. apr. 2019 - 08:40

læserbrev

af Peter S. Jessen, Akademiingeniør, Ballerup