26 Sep 2018  

KBH: Spredte skyer, 13 °C

Man skal ikke kaste med sten, når...

Man skal ikke kaste med sten, når...

Det er nemt at få øje på kinesernes enevælde, når der skal rapporteres fra deres kongres. Men er EU meget bedre?

Den 19. oktober omtalte journalist Allan Silberbrandt på TV2 News beslutningerne på den kinesiske kongres med en ensidig frase på linie med begrebet "den gule fare".

I EU stemmer vi ikke på præsidenten, udenrigsministeren, indenrigsministeren, Kommissionen og den bundkorrupte Jean-Claude Juncker.

I ironiske vendinger beskrev han, hvordan det kinesiske partis enevældige leder, formand Xi Jinping, selv havde håndplukket de medløbere, som han på forhånd vidste aldrig ville sige ham imod. Under voldsomme taktfaste klapsalver fra de 2.300 stående delegerede trådte de udvalgte tro partikammerater frem.

Gennem de sidste 20 - 30 år har Kina nærmet sig den vestlige økonomiske struktur med stormskridt, noget som de vestlige medier omtaler med beundring og frygt.

Hvad Allan Silberbrandt, Marlene Wind, Lotte Mejlhede og det øvrige danske medier altid glemmer at fortælle er, i hvor høj grad vi i Vesteuropa også nærmer os det kinesiske system.

I EU stemmer vi ikke på præsidenten, udenrigsministeren, indenrigsministeren, Kommissionen og den bundkorrupte Jean-Claude Juncker, der beviseligt er arkitekten bag Luxembourgs udprægede skattely for hans multinationale venner.

I sandhedens tjeneste bør det nævnes, at Xi Jinping har ryddet grundigt op i den kinesiske korruption. På dette felt er Kina langt forud for EU.

15. nov. 2017 - 08:15   15. nov. 2017 - 08:20

Læserbrev

af Anders Liljensøe, Glamsbjerg