08 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 24 °C

Må syge og handicappede have et normalt liv?

Må syge og handicappede have et normalt liv?

Syge mennesker overvåges på forskellig vis. De skal for eksempel tænke sig godt om, når de skriver noget på facebook.

Der har været flere sager om, at kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere åbenbart ikke må have et liv som andre i samfundet. Specielt ikke, hvis de har et handicap eller en sygdom, som gør, at de har en lille arbejdsevne.  

Myndighederne må aldrig vurdere alene på baggrund af borgerens aktiviteter på Facebook. 

Siden 4. januar 2017 – altså cirka et år – har der været fire artikler fra forskellige medier, hvor mennesker med enten sygdom eller handicap i den grad er blevet overvåget af myndigheder og politikere, fordi de har tilladt sig at være synlige via Facebook.

Myndighederne har lov til at bruge og vurdere den enkelte borger. Men det er kun, hvis brugerens Facebook har åben profil, og der OGSÅ SKAL være andre vurderinger foruden Facebook-aktiviteter.

Det vil sige myndighederne må aldrig vurdere alene på baggrund af borgerens aktiviteter på Facebook. Det slog Folketingets Ombudsmand fast – allerede i år 2011.

Alligevel så kan vi læse i tre ud af fire tilfælde, at myndighederne i forskellige kommuner, har lavet eller truet med straffeaktioner mod deres borgere – kun på grund af aktiviteter på Facebook. 

Så kære politikere og myndigheder: jeg synes I skal tage at kigge på, hvad Folketingets ombudsmand har fastslået i år 2011 og hvilke regler der gælder for mennesker med sygdom og handicap, på kontanthjælp, ressourceforløbsydelse eller i fleksjob.

De nævnte grupper af mennesker må gerne have "normalt" liv og lave aktiviteter på Facebook, uden at I skal straffe dem. Tag og respekter det – ellers hedder det igen Folketingets Ombudsmand - tak.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. jan. 2018 - 08:27   18. jan. 2018 - 08:30

Læserbrev

af Jesper Park van der Schaft, Aarhus, førtidspensionist