13 Aug 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 22 °C

Læger og forskere advarer mod det trådløse netværk 5G

Læger og forskere advarer mod det trådløse netværk 5G

Hvor er dokumentationen for, at 5G ikke har skadevirkninger? Og hvem kan pålægges et ansvar, hvis børn og unge får biofysiske skader.

På trods af en appel fra læger og forskere i 41 lande om forskellige mulige skadevirkninger på alt levende, så foregår der ingen demokratisk debat herom i Danmark.
FOTO: Pau Barrena/AFP/Ritzau Scanpix
1 af 1

Det er besluttet, at det trådløse femte generations netværk, 5G, skal udrulles i Danmark. Der skal opføres 4000 nye mastesendere. 5G er en pulserende ny form for et 100 GHz trådløst netværk, der er baseret på en 95 GHz trådløs teknik, der er brugt inden for våbenindustrien, hvorfor forskningsresultater er hemmelighedsstemplede.

Der er iværksat massive bagatelliseringer omkring 5G, der nærmest har karakter af propaganda.

På trods af en 5G Appel fra læger og forskere i 41 lande om forskellige mulige skadevirkninger på alt levende (mennesker, dyr, insekter og miljø), så foregår der ingen demokratisk debat i Danmark om skadevirkninger. Til gengæld er der iværksat massive bagatelliseringer omkring 5G, der nærmest har karakter af propaganda.

Det startede i DR's radioudsendelse "Så vidt vi ved" og er fulgt op af en journalist i artiklen 2Eksperter: Ikke et eneste anerkendt, videnskabeligt argument for at frygte 5G" i dagbladet Information,  og af en journalist i artiklen "Frygten for 5G spreder sig på et uvidenskabeligt grundlag" på hjemmesiden videnskab.dk.

De bruger de samme få kilder: Nemlig en læge, der tidligere er blevet internationalt kritiseret for manipuleret forskning, og en tekniker, der forsker for EU-midler på Aalborg Universitet, fordi væksten i EU skal foregå via trådløs udbygning. 

Det er rystende læsning, hvor massiv videnskabelig viden, fakta og videnskabsetik er frasorteret.

Derfor må der stilles to spørgsmål til Statens Institut for Strålebeskyttelse, SIS:

  1. I hvilket forskningsprojekt, (i hvilket land, med hvilket design og hvilken leder) er 5G blevet  frikendt for biofysiske skadevirkninger?
  2. Hvem i Danmark kan pålægges et ansvar, når børn og unge forventeligt får biofysiske skadevirkninger af 5G?

Ser frem til svar fra SIS.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


29. mar. 2019 - 08:57   29. mar. 2019 - 09:00

Læserbrev

af Bente-Ingrid Bruun, Ølsted, pensioneret børnepsykolog