30 Oct 2020  

KBH: Overskyet, let støvregn, 10 °C

Kritik af jobudvalget i Vejle

Kritik af jobudvalget i Vejle

Jobudvalget i Vejle mødte voldsom kritik på et borgermøde i begyndelsen af måneden. Men nu er der jo snart valg, så der er grund til at fastholde fokus på kritikken

Gitte Frederiksen, som er medlem af jobudvalget i Vejle byråd skrev i Vejle Amts Folkeblad den 8. oktober, at hun vil ændre alle de kritisable forhold, som kom frem på borgermødet den 3. oktober i Bygningen Vejle.

Men hun har som medlem af jobudvalget siden 2009 et politisk medansvar for forholdene. Hun har har åbenbart i et valgår pludseligt travlt ved håndvasken. Men Gitte Frederiksen har sammen med andre i byrådet været med i samtlige budgetforlig til og med i år. Budgetforlig, som har ført til massive besparelser på velfærden.

Hun kunne passende oplyse om, hvor mange desperate henvendelser hun har modtaget over forholdene på Jobcenter Vejle. Gitte Frederiksen og resten af jobudvalget skal også forklare, hvorfor der bliver udleveret foldere af sagsbehandlerne fra Forskningsklinikken for Funktionelle lidelser i Århus?

Kan Vejle Kommune gratis henvise borgere i Vejle kommune til forskningsklinikken i Århus ?

Klinikken drives af Per Fink, kreatør af TERM-modellen, en model, der ser det som sin fremmeste opgave at ændre alle fysiske smerter til psykiske lidelser. Vel at mærke lidelser, som Per Fink selv har kreeret. Han anerkender blandt andet ikke fibromyalgi, kronisk træthedssyndrom og piskesmæld.

Det er diagnoser, som alle er optaget på WHOs ICD-10 diagnoseliste. Har jobudvalget i Vejle kommune ved Christa Laursen, Anja Daugaard, Morten Kristensen, Gitte Frederiksen, Martin Sikær Kristensen, Vagn Åge Jensen, Gerda Hagemann Pedersen (og Pernille Moesby Laursen medlem frem til 2012) vedtaget at tiltræde TERM-modellen ?

Hvad er jobudvalgets hensigt med at tilsidesætte disse anerkendte diagnoser ? Kan Vejle Kommune gratis henvise borgere i Vejle kommune til forskningsklinikken i Århus ?

Tilbage står, at vælgerne ved sidste valg trak en nitte ved at stemme på Gitte. Især dem, som har haft kontakt med Jobcenter Vejle.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. okt. 2013 - 09:23   19. okt. 2013 - 09:30

Læserbrev

af Flemming Leer Jakobsen, Vejle