19 Sep 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 21 °C

Kræv dansk ja til forbud mod atomvåben

Kræv dansk ja til forbud mod atomvåben

Danmark har ikke skrevet under på FN's forbud mod atomvåben. Det må ske inden den 20. september.

122 lande har i FN vedtaget et forbud mod produktion, brug og trussel om brug af atomvåben. Danmark og andre NATO-lande er ikke med på grund af NATO's trusselsdoktrin om at være parate til som de første at bruge A-våben.

Alle ansvarsbevidste forældre og bedsteforældre, der husker 1980'ernes store fredsbevægelse, må straks gå i spidsen for at råbe vores folkevalgte politikere i Folketinget op for at få vores land til at skrive under inden d. 20 september.

Den svenske statsminister Oluf Palme slog fast, at kun en fælles sikkerhed, der indbefatter alle, vil kunne sikre en fredelig verden.

Sverige og andre ikke-NATO-medlemmeer har stemt ja. Den svenske statsminister Oluf Palme slog fast, at kun en fælles sikkerhed, der indbefatter alle, vil kunne sikre en fredelig verden.

Med 15000 a-våben, heraf de 4000 affyringsklare, gælder dette stadig under vores uansvarlige atommagtlederes nye kolde krig.

Derfor må alle afspændingspædagoger på alle niveauer nu på banen for at fremtidssikre denne eneste bæredygtige fredspolitik. Filmen "Manden, der reddede verden" viste hvordan en it-fejl i 1980'ernes højspændingsperiode ville have udløst klodens ødelæggelse, hvis ikke en snarrådig it-kyndig vagthavende, der tilfældigvis var vikar, havde afbrudt den automatiske udløsning.

Jeg må som gammel og modtager af den lokale Oluf Palme-fredspris i sin tid, nu trygle alle jer yngre, om at gøre jer gældende og bruge jeres demokratiske rettigheder til som verdensborgere at kæmpe for vores og alle fremtidige generationers fælles bæredygtige sikkerhed.
 

24. aug. 2017 - 08:06   24. aug. 2017 - 08:10

Læserbrev

af Arne Hansen, Frederikshavn