14 Aug 2018  

KBH: Let skyet, 18 °C

Kommunisterne stiller op til regionsrådsvalget

Kommunisterne stiller op til regionsrådsvalget

For første gang i mange år er det muligt at stemme på en kommunistisk liste til regionsvalget på Sjælland, Lolland og Falster.

FOTO: Svend Erik Christensen
1 af 1

Kommunisterne i Region Sjælland stiller op til valget til regionsrådet den 21. november på liste R. Der er tre kandidater. Der er udarbejdet et valgprogram, og de er allerede godt i gang med valgkampen. Det er således muligt for første gang i årtier at stemme på en kommunistisk liste på Sjælland, Lolland og Falster.

Regionen er underlagt EU’s finanspagt og Folketingets budgetlov, der sætter snævre grænser for udviklingen af den offentlige sektor.

I Regionsrådet vil vi have tre fokuspunker: For det første er det at få mere lighed i sundheden. I dag kan vi se, at de lavest lønnede og dem, der bor i udkantsområderne, har et markant dårligere helbred og dør tidligere. Vores sygehuse og hele sundhedssystemet skal derfor lave en målrettet indsats overfor disse mennesker.

For det andet så vil vi arbejde for, at der sker en udvikling af udkantsområderne. Der skal flere arbejdspladser til. Det kan blandt andet fremmes ved, at der i regionens vækst- og udviklingsstrategi satses på omlægning af landbruget til økologi. 

Og sidst men ikke mindst så vil vi have bedre kollektiv trafik i stedet for motorveje. Der hvor jeg bor udenfor Stenlille, der er det umuligt at komme på arbejde med offentlig transport. Man tvinges til at anskaffe sig en bil.

Men hvis Regionsrådet skal skifte kurs, så må der større pres udefra. Fagbevægelsen, regionens ansatte og andre, der oplever nedskæringerne, må rejse protester og stille krav til politikerne. Og så skal vi ikke glemme, at regionen er underlagt EU’s finanspagt og Folketingets budgetlov, der sætter snævre grænser for udviklingen af den offentlige sektor. Derfor vil vi kæde kampen for velfærd i regionen sammen med kampen for at få Danmark ud af EU.

De tre kandidater er (fra venstre)

Annette Mørk, 54 år, Ringsted. Biblioteksuddannet, lærer. Fokus: Regionens sygehuse.

Svend Erik Christensen, 66 år, Roskilde. Folkepensionist og tidligere arbejdsmiljøkonsulent. Fokus: Regional udvikling, herunder miljø og trafik.

Nynne Pagels, 63 år, Stenlille. Efterlønner og tidligere omsorgsmedhjælper Fokus: Døgninstitutioner og psykiatrien.

05. okt. 2017 - 08:04   05. okt. 2017 - 08:10

Læserbrev

fra Kommunisterne i Region Sjælland / Nynne Pagels