26 Sep 2018  

KBH: Spredte skyer

Kommunisterne nægtet adgang til paneldebat

Kommunisterne nægtet adgang til paneldebat

I tirsdags blev der afholdt valgmøde i Roskilde. Emnet var Roskilde Sygehus. Kommunisternes Liste R blev nægtet deltagelse i panelet.

Tirsdag aften holdt Sygehusgruppen og de politiske partier et velbesøgt valgmøde om Roskilde Sygehus.

Kampen for at bevare vores lokale sygehus viser, at når befolkningen begynder at blande sig i politik, så er det også muligt at påvirke politikerne.

Liste R Kommunisterne blev nægtet at deltage i panelet, med den begrundelse, at "mødet er arrangeret af de ni partier, der stiller op til byrådsvalget og er kun for dem”. Det er jo logik for burhøns, når alle paneldeltagere var kandidater til regionsvalget!

Da jeg ikke fik lov til at komme med mit indlæg på mødet, så vil jeg her give avisens læsere mulighed for at læse det, som jeg have planlagt at sige i min indledning på mødet:

"Kommunisterne støtter Sygehusgruppens arbejde for at bevare Roskilde Sygehus. Dens mangeårige arbejde og kampe for at bevare vores lokale sygehus viser, at når befolkningen begynder at blande sig i politik, så er det også muligt at påvirke politikerne.

Som udgangspunkt finder Kommunisterne, at det er vigtigt, at der fortsat er en døgnåben skadestue på sygehuset. Og så må vi se hvilke specialer, der ellers kan forblive eller komme til.

Men vi kan forudse, at der bliver ledige lokaler på sygehuset. Her vil vi have placeret et lokalt sundhedscenter. Som det ser ud i dag, så er der meget få praktiserende læger, tandlæger med videre i den store bydel i Roskilde syd for banen. Her kan et sundhedscenter opfylde et stort behov. Og så vil det ligge tæt på offentlig transport.

Det lokale sundhedscenter på sygehuset skal bemandes med læger, tandlæger, fodterapeuter, fysioterapeuter, psykologer og andet sundhedspersonale. Sundhedscentret skal drives af regionen og ikke af private profitinteresser. Og så skal det samarbejde med kommunen om det forebyggende arbejde. Det er vores vision"

Det var ordene, der ikke måtte blive sagt den 10. oktober.

 

 

13. okt. 2017 - 08:38   13. okt. 2017 - 08:40

Læserbrev

af Svend Erik Christensen, kandidat til Region Sjælland for Kommunisternes liste R