24 Sep 2020  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Kendte firmaer støtter Israel

Kendte firmaer støtter Israel

Der er masser af varer, man skal holde sig langt væk fra, hvis man gerne vil markere, at man ikke støtter Israels apartheid-politik overfor palæstinenserne.

Boykot Israel Kampagnen i Helsingør var for nylig på gaden for at opfordre folk til at være opmærksom på de mange firmaer, der handler med Israel.
FOTO: Anne-Marie Nielsen
1 af 1

Kendte firmaer støtter Israels besættelse og apartheid. Gør du? Ja, det har jeg desværre gjort. Varerne står jo på hylderne uden "Made in Israel" i bunden. I årevis har jeg boykottet israelsk frugt og grønt fra Jaffa, Carmel og Eldorado. Men jeg har overset Hewlett-Packerd og L´Oreal. Nu græmmes jeg over min HP-printer og min I´Oreal-shampoo.

Hvis man vil undgå at støtte Israels brud på menneskerettighederne, så er der hjælp at hente ved en internetsøgning på firmanavn efterfulgt at Boycot Israel.  

Hvis man vil undgå at støtte Israels brud på menneskerettighederne, så er der hjælp at hente ved en internetsøgning på firmanavn efterfulgt at Boycot Israel. 

Takket være Boykot Israel Kampagnen og BDS-bevægelse (som står for Boykot, De-investering og Sanktioner mod Israel), er internationale firmaers engagement i Israel blevet afdækket, og der er sat navn på israelske firmaers varer på markedet. Og der er masser af varer, man skal holde sig langt væk fra: fodtøj, elektronik, legetøj, medicin, helsekost....

Her er 4 oplagte boykotemner:

  • HP har en nøglerolle i undertrykkelse af palæstinenserne. Firmaet leverer teknologi, udstyr og tjenester til det israelske militær, bl.a. til checkpoints og id-kort-systemet, som underbygger apartheidpolitikken. 

  • Overvågnings/sikkerhedsfirmaet G4S solgte datterselskabet, G4S-Israel, efter pres fra BDS-bevægelsen (FINT!), men G4S ejer stadig 50 procent af aktierne i Policity, det israelske Rigspolitis uddannelsescenter. Policity opererer i de israelske fængsler, med tusindvis af politiske fanger fra Palæstina. Der bruges tortur, og retssikkerheden er yderst kritisabel.

  • SodaStreams vigtigste produktionsanlæg ligger i den israelske bosættelse Mishor Edomim på den besatte Vestbred. Det er iflg international lov ulovligt for besættelsesmagten at bygge og drive virksomhed på besat jord.

  • L'Oreal – becauce you are worth it! …. Øhhh?! L´Oreal producerer i den ulovlige bosættelse Migdal Ha'Emek, etableret efter etnisk udrensning af den palæstinensiske landsby al-Mujaydil. Som i andre bosættelser nægtes de tidligere indbyggere stadig ret til at vende tilbage til deres hjem, og palæstinensiske borgere kan ikke længere købe eller leje bolig eller virksomhed i byen, blot fordi de er "ikke jøder". 

I strid med international lov bruger L'Oreal mineraler fra den israelsk besatte bred af Det Døde Hav. L´Oreal har opkøbt The Body Shop, Giorgio Armani Perfumes, Redken 5th Avenue NYC, Lancome Paris, Vichy, Cacharel, La Roche-Posay, Garnier, Biotherm, Helena Rubinstein, Maybelline, Ralph Lauren Perfumes, Carson.

Boycot - because you worth it! Og nej, det er ikke en opfordring til jøde-had, men en opfordring til at boykotte Israel og de firmaer, der støtter undertrykkelsesregimet, indtil Israel stopper besættelse og apartheid.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. okt. 2017 - 08:44   06. okt. 2017 - 08:50

Læserbrev

af Anne-Marie Nielsen, Helsingør, Boykot Israel Kampagnen og Internationalt Forum Nordsjælland