05 Jun 2020  

KBH: Spredte skyer, 11 °C

Integration kan godt gennemføres i Danmark

Integration kan godt gennemføres i Danmark

Regeringens stramning af forholdene for flygtninge og indvandrere - det såkaldte paradigmeskifte - giver ingen mening, når man ser på de positive resulater for integration i Danmark.

Danskere og indvandrere i fælles demonstration i januar på Rådhuspladsen i København i anledning af 70-årsdagen for FN's Menneskerettigshedserklæring.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Store dele af Danmark diskuterede, om Pelle Dragsted måtte kalde DF'eren Kennet Kristensen Berths udsagn, om at flygtninge og indvandrere ikke kan integreres, for racistisk. Samtidig skrev Hans Lassen, phd. en kronik i Jyllands Posten om succesen med integration på arbejdsmarkedet. Den fik, ufortjent, ingen offentlig omtale.

Det fremgår, at der er en meget stærk fremgang for beskæftigelsen blandt ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere.

Heraf fremgår blandt andet, at der er en meget stærk fremgang for beskæftigelsen blandt ikke-vestlige indvandrere og efterkommere. Fra 2013 til 2018 er beskæftigelsesfrekvensen for ikkevestlige indvandrere og deres efterkommere blevet øget med henholdsvis 5,5 og 5,7 procentpoint, og i samme periode er danskernes beskæftigelsesfrekvens kun blevet øget med 1,9 procentpoint.

Og beskæftigelsesfrekvensen for flygtninge og familiesammenførte med tre års ophold er fra 2015 til 2018 blevet øget med intet mindre end 25 procentpoint, fra 20 til 45 procent.

I det lys er det ganske uden mening, at regeringen med trommer og trompeter gennemfører sit såkaldte paradigmeskifte. Integration er mulig.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. mar. 2019 - 08:40   22. mar. 2019 - 08:50

Læserbrev

af Christian Juhl MF, Enhedslisten