25 Sep 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 7 °C

Hykleri på alle hylder

Hykleri på alle hylder

Når Mette Frederiksen og Socialdemokratiet snakker om at "samle Danmark igen", så gælder det åbenbart ikke de offentligt ansatte.

Sammen med regeringen har Socialdemokratiet været med til at sende lockoutvarsel til alle offentligt ansatte.
FOTO: Liselotte Sabroe/Ritzau scanpix
1 af 1

"Lad os samle Danmark igen". I et par måneder har Socialdemokratiet og Mette Frederiksen nu ført kampagne med denne ordlyd.  Hvem, der skal samles om hvad, fremgår ikke.

Socialdemokratiet været med til at føre kniven med lockoutvarsler fra både Kommunernes Landsforening og fra Regionerne.

De offentligt ansatte skal tydeligvis ikke være med i samlingen. I forbindelse med deres overenskomstkamp har Socialdemokratiet været med til at føre kniven med lockoutvarsler fra både Kommunernes Landsforening og fra Regionerne.

Vi husker, at det var Socialdemokratiet, der i 2013 slagtede lærerne og dikterede dem umulige arbejdsbetingelser.

Socialdemokratiet har sammen med SF, radikale, Venstre og konservative i 2011 tilsluttet Danmark EU’s såkaldte "Europluspakke". Her står blandt andet, at alle lande skal sørge for reformer, der "sikrer, at lønaftaler i den offentlige sektor understøtter den private sektors konkurrenceevne".

Oversat til almindeligt dansk betyder det, at de offentligt ansattes lønninger skal holdes nede, så privat ansattes også kan holdes i ro af hensyn til de private firmaers profit.

Når Socialdemokratiet "vil samle Danmark igen", er det hykleri på alle hylder.

Lad os samles om at støtte de offentligt ansattes kamp for ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Så kan Socialdemokratiet samles med den borgerlige regering og EU-kommissionen!

 

14. mar. 2018 - 08:37   14. mar. 2018 - 08:40

Læserbrev

af Egon Laugesen, København