14 Aug 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 18 °C

Hvorfor sælger vi ud af arvesølvet?

Hvorfor sælger vi ud af arvesølvet?

Når TRYG køber vores forsikringsselskab, så gør de det ikke, fordi de er vores venner. De gør det for at tjene penge.

For at sige det mildt var der ingen af os, der kunne forstå, hvorfor ALKA skal sælges. Og slet ikke nu, hvor det ikke er af "hverken lyst eller nød", som vor forbundsformand har udtrykt sig.

TRYG mener at kunne spare 300 millioner kroner. Hvem mon det går ud over?

Vi mener, at det kommer til at koste medlemmerne penge på den lange bane. Der er vel ingen, der forestiller sig, at TRYG køber, fordi de er fagbevægelsens venner eller ude af stand til at regne.

Nej, de regner med at tjene penge. Vi kan allerede se kurserne stige på aktierne hos forsikringsselskaberne, og hvorfor? Jo, nu er de sluppet af med en konkurrent, der havde en vilje og størrelse, der kunne holde priserne nede, og hvor det ikke kun drejede sig om det størst mulige afkast til aktionærerne.

"De nuværende forhold er sikret i fem år" udtaler forbundsformand Per Christensen.

Men TRYG mener at kunne spare 300 millioner kroner. Hvem mon det går ud over?

Og samtidig siger TRYG, at man ikke vil være lige så kundeorienteret som ALKA. Hvad betyder det? På almindeligt dansk er det lig med ringere betingelser og højere priser.

Og hvorfor skulle det sniges igennem de forskellige fagforbund: I 3F blev hovedbestyrelsen indkaldt torsdag eftermiddag til at møde søndag klokken 13, og der var ikke angivet nogen dagsorden. Efter mindre end to timers debat var det klart. 3F vil også sælge ALKA.

Det nytter ikke noget, at vi som fagbevægelse holder kortene så tæt til kroppen og springer over medlemsdebat og demokrati.

Vi er ikke en privatøkonomisk virksomhed, der af kurshensyn og maksimal profit forhandler i det skjulte. Det skaber utryghed og grobund for rygter.

Vi er en organisation, der kæmper for at sikre medlemmer samt svage grupper de bedste vilkår. Vi skal fortælle, hvorfor vi gør tingene og debattere det.

Ellers bliver afstanden fra bund til top alt for stor og medlemmerne taber den fællesskabsfølelse og det sammenhold, der er så grundlæggende i vores DNA.

Vi har en god organisation, og hvis vi er Danmarks stærkeste fagforening, skal vi stå frem og være åbne.

Vi skal ikke lave rævekager eller studehandler bag nedrullede gardiner og lukkede døre. Vi tør inddrage medlemmerne.

Og tilbage står så det næste spørgsmål. Man har vel ikke solgt, uden at have en plan for, hvad pengene skal bruges til. Eller er det også hemmeligt?

Vedtaget på bestyrelsesmødet den 4. december.

07. dec. 2017 - 08:40   07. dec. 2017 - 08:50

Læserbrev

fra 3F Transport, Logistik og Byg, Aarhus