19 Jun 2019  

KBH: Spredte skyer, 19 °C

Hvad sker der i Venezuela?

Hvad sker der i Venezuela?

Mere misinformation om Venezuela - i Information. Det er efterhånden svært at få øje på bladets oprindelse med rødder i besættelsestiden.

Støtteaktion for Maduro 7. januar i Caracas. Der er stadig mange mennesker i Venezuela, som husker, hvad Chavez og Maduro har gjort for dem.
FOTO: Yuri Cortez/AFP/Ritzau Scanpix
1 af 1

Den 27 december havde Information et større indslag af en Guardian-journalist, som angiveligt havde rejst rundt i Venezuela, og som sættes op med overskriften "Chávez' revolution en humanitær katastrofe".

Journalisten mødes også under sin rejse af de lokale chávister, som stadig støtter op om deres bolivarianske revolution og deres præsident.

Og ja, man kan finde spor af sabotage og ødelæggelse, men hvem og hvad er årsag til den borgerkrigslignende tilstand, der hersker i landet? Det bringer artiklen intet om. Det ligger skjult i luften, at det er nok Maduro-regeringen, der fører krig mod sit eget folk.

Mediehetz

Når det gælder Venezuela, er sandheden ilde hørt. Lige siden Chávez' magtovertagelse i 1999, og under Maduros regering har der hersket en massiv mediehetz, fake news og alternative facts, intensiveret under Trump.

Men det er Ikke kun mediekrig, den er også fulgt op af massive sabotageaktioner, voldelige protest-manifestationer med angreb og drab på uskyldige Chávez-tilhængere, angreb mod fødevarelagre, bombeangreb mod statslige institutioner og ministerier, og i 2018 sågar et droneangreb på Maduro, et forsøg på drab af præsidenten.

Alt dette orkestreres fra den amerikanske ambassade og udføres af ultrahøjre og dets lejesvende. Hertil kommer finansiel sabotage fra Vestens side og intensiv udsmugling af brændstof og landbrugsvarer, især til Colombia.

Dog det skal siges, at journalisten under sin rejse også mødes af de lokale chávister, som stadig støtter op om deres bolivarianske revolution og deres præsident.

Folket glemmer ikke

Folket, specielt de fattige, glemmer ikke det, de har opnået under chávismen: sundhed, uddannelse og selvrespekt og et løft ud af fattigdommen . Ved kommunalvalget for nylig fik Maduros parti et klart flertal.

"Den humanitære katastrofe" skyldes ikke Chávez, det ved folket godt. I starten af 2018 udsendtes en deklaration fra FN's Menneskerettighedskommission. som havde haft en ekspert-delegation i landet. Deklarationen fastslår, at grunden til krisen er økonomisk blokade, angreb på fødevare- og medicinlagre, sabotageaktioner og udførsel af smuglervarer. Det ved folket også godt.


 

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. jan. 2019 - 08:50   11. jan. 2019 - 09:00

Læserbrev

af Hanne Leni Andersen, København