20 Jun 2019  

KBH: Spredte skyer, 18 °C

Hun vil gerne være børnenes minister

Hun vil gerne være børnenes minister

Fattigdom i barndommen skaber dårligere muligheder i livet for tusindvis af børn. Det må forandres. Vil Mette Frederiksen være med?

FOTO: Philip Davali/Ritzau Scanpix
1 af 1

 
Mette Frederiksen ønsker at være børnenes statsminister og har sendt meget sympatiske foldere rundt i landet.

Men kan vi regne med, at Mette Frederiksen så vil "gøre op med uretfærdigheder" og "skabe et samfund, hvor alle børn får muligheden for selv at forme deres liv og realisere deres drømme", eller er det endnu engang flotte ord, der er glemt, når magten er nået?  Vil hun gøre det, der skal til for at sikre, at alle børn reelt får lige muligheder?

Tusindvis af fattige børn

64.500 børn lever i dag i fattigdom i Danmark, så der er god grund til at være på børnenes side. Det er et skræmmende højt tal og skyldes fattigdomsydelser som kontanthjælpsloft, 225 timers-reglen og integrationsydelsen.

Vil du være med til at fjerne fattigdomsydelserne og sikre, at alle børn i Danmark vokser op i tryghed med samme mulighed for at få et godt liv uanset forældrenes indkomst?

Integrationsydelsen, som i forvejen er på kant med menneskerettighederne, ændres til den usympatiske "skrub-af-ydelse" og beskæres yderligere. Det betyder at en enlig mor med to børn skal klare sig for 2000 kr. mindre om måneden. Hvis Mette Frederiksen virkelig mener, at alle børn skal have samme muligheder, hvorfor vil hun så ikke love, at ændre det, hvis hun bliver statsminister?

Vi ved, hvad det betyder for børns udvikling og fremtidige muligheder at vokse op i fattigdom. De fleste klarer sig rigtig dårligt med hensyn til job og uddannelse og bryder dermed ikke den negative sociale arv. Mette Frederiksen udtaler endda i et interview for nylig: "Ydelser er vigtige, og det grundlæggende niveau skal være i orden. Men man løser ikke problemerne ved at give folk flere penge. Det gør man bare ikke".

Råd til vinterstøvler?

Men hvis man spørger et af de børn, som hun så gerne vil være statsminister for, mon så ikke de vil svare, at det betyder meget, om man kan få en julegave, eller om der er råd til at deltage i fritidsaktiviteter? Og betyder det ikke noget, hvis mor har konstant ondt i maven over, hvordan hun skal skaffe penge til vinterstøvler til Emil? For det er hverdagen, når man kommer lidt væk fra Borgen.
 
Jeg har ét mål for øje, når det gælder denne valgkamp: Hvis jeg kommer i folketinget, så vil jeg kæmpe for børnene. Mine handlinger vil hele tiden kunne ses i forlængelse med mine ord om en bedre fremtid for alle børn. Jeg tøver ikke, når det gælder fattigdomsydelserne. De skal væk! Kontanthjælpsloftet skal rives ned og den katastrofale nye "skrub-af-ydelse" skal fjernes. 

Så kære Mette Frederiksen – børnenes statsminister - vil du være sammen med mig i kampen for reelt lige muligheder for alle børn, så lad os sammen fjerne fattigdomsydelserne og sikre, at alle børn i Danmark vokser op i tryghed og med samme mulighed for at fået godt liv uanset forældrenes indkomst. 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


14. dec. 2018 - 08:45   14. dec. 2018 - 08:50

Læserbrev

af Charlotte Broman Mølbæk, byrådsmedlem og folketingskandidat SF Randers