05 Jun 2020  

KBH: Spredte skyer, 11 °C

Holger og konen sagde NEJ til unionen

Holger og konen sagde NEJ til unionen

SF har skiftet fra dengang Holger og konen var EU-modstandere og til i dag, hvor partiet ekskluderer Jørgen Grøn, fordi han vælger at stille op til valget til EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

EU’s Maastricht-traktaten/Edinburgh-aftalen er konstrueret således at EU umuligt kan ændres, hvilket heller aldrig har været EU’s mening. Arkitekterne bag konstruktionen har skabt unionen til gavn for de multinationale selskabers velfærd, betalt af EU’s borgere.

Arkitekterne bag EU har skabt unionen til gavn for de multinationale selskabers velfærd, betalt af EU’s borgere.

Noget helt andet er EU’s lovgivning. Den krævede, at unionen skulle falde, hvis et land stemte nej. Hvis der er forskel på Maastricht-traktaten og Edinburgh-aftalen, så har EU brudt egne love og regler. Hvis der ikke er forskel, så har ja-politikerne, SF og Holger K. Nielsen brudt den danske grundlov?

Et er, at Holger K. Nielsen mener: "Man har et standpunkt til man tager et nyt, og det skal folk ikke blande sig i det". Der var en gang et SF, som gik ind for demokrati. I dag mener Holger K. Nielsen og SF, at demokrati er helt overflødigt. Hvorfor skal borgerne stemme på EU-præsidenten, på EU’s indenrigsminister eller på EU’s udenrigsminister. Vi behøver da heller ikke at stemme på Kommissionens medlemmer.

Derfor ekskluderede SF Jørgen Grøn, som var for rød, og som ikke er tilhænger af EU’s udemokratiske linie.

SF og de øvrige blå politikere, hævder at de vil ændre EU indefra, vel vidende, at de folkevalgte i EU-parlamentet ikke må stille forslag til de ikke-folkevalgte i Kommissionen. Hvordan ændrer man noget indefra, når man ikke må stille forslag?
 
 

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. mar. 2019 - 08:27   22. mar. 2019 - 08:30

Læserbrev

af Anders Liljensøe, Glamsbjerg